A titkos favorit korai defektje

A titkos favorit korai defektje

, focitipp.hu

Csehország
Csehország titkos esélyesként érkezett a világbajnokságra, ahol a kínok kínját kellett átélniük Karel Brückner fiainak. Ki is pukkadtak.



A többiek értékelését itt olvashatja >>>

analízis

Az Egyesült Államok ellen úgy tűnt, Csehország megállíthatatlan lesz ezen a világbajnokságon: Rosickyék bohócot csináltak a megszeppent socceristákból. Aztán jött Ghána, és vége lett mindennek. A Nedved által atlétáknak nevezett afrikaiak előbb kiszívták a vérüket, majd beledöngölték őket a kölni stadion gyepszőnyegébe. Az utolsó fordulóban pedig, látva az olaszok impotens játékát, Csehország öngyilkosságot követett el - a ravaszt a nem túl ravasz Polák nevű személy húzta meg, és ezzel egy generációnak bevégeztetett. Bár kíváncsiak lettünk volna, mi történik, ha a gólkirály-jelölt Jan Koller nem sérül meg az első meccsen, vagy ha Ghána nem rúg gólt a második percben nekik. De a sportban nincs feltételes mód, csak tények. A tények pedig azzal szembesítették bennünket, hogy az egyébként végtelenül szimpatikus Brückner kapitány csapata taktikailag nem volt kellően felkészülve erre a megmérettetésre.

plusz

Bár Tomas Rosickyról az első mérkőzés után joggal zengedeztünk ódákat, a kulcsfontosságú pillanatokban elveszett az események sűrűjében. Ellenben Petr Cech nélkül Ghána akár hatgólos győzelmet is arathatott volna a cseh csapat ellen. Az olaszokkal szemben pedig a barátai ellen focizó Pavel Nedved nyújtott maradandót - de egy cseh nem csinálhatott boldog nyarat egész Csehországnak.


mínusz

Mínuszt a cseh válogatott kiegészítő emberei érdemelnek. Lokvenc csak testfelépítésében hasonlít Jan Kollerre, Stajnernek folyamatosan labdakezelési problémái adódtak, Polák pedig értelmetlenül állíttatta ki magát az olaszok ellen. A cseh csapatnak alaposan föl kell kötnie a gatyáját az Eb-selejtezőkre.

pontozás

kapitány-faktor: 5
Karel Brückner filozófiai idézetekkel serkenti jobb teljesítményre labdarúgóit a mérkőzések előtt, ráadásul szinte bagatell összegért dolgozott: szimpátiánk az övé. Ugyanakkor Koller kiesése után csak egy kvázi-Kollert tudott előhúzni a kalapból, taktikai újítást viszont nem. A vége bukás lett.

szórakoztatás-faktor: 6,5
Összességében a cseh csapat meccseire nem lehetett panaszunk, bár Ghána ellen utólag jobban örültek volna egy álmos nulla-nullának.

sportszerűség-faktor: 5,5
A csehek híresek a fair játékukról, de most a lapokkal sem volt sok szerencséjük: két piros is becsúszott. Ennek ellenére sportszerűen viselték a megpróbáltatásokat.

vágybeteljesítés-faktor: 3
Akár egy elődöntő is kinézett a legutóbbi Európa-bajnokság bronzérmesének - ehhez képest Csehország letargiába zuhant.

doktor-faktor: 5
„Lokvenc olyan, mintha Koller karikatúrája lenne." (Dr. Verebes)

Összpontszám: 25 (50 százalék)

(ktn.focitipp.prága)

*****

További cikkek a rovatban

Színház az egész (futball)világ!

, Kiss László

Színház az egész (futball)világ!

Tartozom egy vallomással. Nem másnak, magamnak. Egy ideje alig nézek focit. A tabellákat persze frissítem, minden nap, szünet nélkül.

Tovább

Ki lesz a Focitipp szakértője?

, Focitipp Official

Ki lesz a Focitipp szakértője?

Tippjátékot indítunk a Focitippen, amely miatt egész évben lesz miért izgulni: az alábbi kérdésekre ugyanis a válaszokat csak jövő tavasszal kapjuk majd meg.

Tovább

"Most már olyan komoly baj csak nem jöhet"

, kl

"Most már olyan komoly baj csak nem jöhet"

Sokszor mondják, felejtsük el az Aranycsapatot és ez igaz, de emlékezni mindig kell valamire. Az elmúlt időszak legnagyobb futballsikere továbbra is egyértelműen a Fradi BL-szereplése volt az 1995/96-os idényben. 1995. augusztus 9-én, a Fradi megtette az első lépést. Húsz évvel ezelőtt. Emlékezünk.…

Tovább

”Rúgtunk egy öngólt, aztán még egyet”

, kl

”Rúgtunk egy öngólt, aztán még egyet”

A Videoton megszerezte első győzelmét a 2015/16-os idényben, de a diósgyőri mérkőzés mégsem erről marad emlékezetes.

Tovább

Bepalizva

, hb

Bepalizva

Dárdai ment, de az erkölcsi győzelem a miénk. Legalábbis papíron.

Tovább

Idézzük fel az Egervári-korszakot!

, ktn

Idézzük fel az Egervári-korszakot!

A finnekkel szemben hagyományosan szerencsések vagyunk, de most nem csak ebben bízhatunk. A "tavaszi idény" utolsó selejtezője következik a magyar válogatott számára, Helsinkiben. Hatalmasat léphetünk a továbbjutás felé.

Tovább

Focira várva

, ktn

Focira várva

Az idei Afrikai Nemzetek Kupájáról hiányzik az afrikai futball két legnagyobb csillaga: Samuel Eto' és Didier Drogba. Érdemes lesz nézni a meccseket?

Tovább

Egy elpocsékolt évről

, ktn

Egy elpocsékolt évről

Eltelt egy év, és ismét a bukaresti román-magyar meccset várjuk.

Tovább

A "Futball Hete": Misszió vagy bisznisz?

, hb

A "Futball Hete": Misszió vagy bisznisz?

Ma este elrajtol az Eb-selejtezők második (és aztán a harmadik) köre, avagy jön a "Futball Hete". De kell ez nekünk?

Tovább

José Mourinho és a magyar utánpótlásnevelés

, ktn

José Mourinho és a magyar utánpótlásnevelés

Ne szépítsük, borzasztó szomorú volt nézni ezt a riportnak álcázott vergődést. - Jegyzet a Sport TV felejthetetlen José Mourinho-interjúja ürügyén.

Tovább