A Serie B-ben edződik a jövő olasz válogatottja

A Serie B-ben edződik a jövő olasz válogatottja

, focitipp.hu

A hét számokban

Heti összeállításunkban ellátogatunk Brazíliába és Argentínába, valamint számot adunk az U21-es Eb, a strandfoci-Eb, és az észak-amerikai női bajnokság legérdekesebb statisztikáiról is.



38 évesen és 132 naposan Marcelinho Carioca lett az elmúlt hét legidősebb gólszerzője. A Santo André középpályása a hétvégén pontot mentett Sao Paulo ellen a brazil bajnokságban (1-1). A játékos számára azonban nem csak a kora miatt marad emlékezetes a találat: Carioca korábban három alkalommal is szerepelt a Sao Paulo ősi riválisánál, a Corinthiansnál, amellyel 2000-ben elhódította a világkupát.

26 büntetőt láthatott a közönség vasárnap a strandfoci Európa-bajnokság döntőjében. A spanyol és az orosz válogatott 4-4-re végzett a rendes játékidőben, majd a szétlövésben mindkét csapat értékesített 12 büntetőt. Jegor Saikov azonban elhibázta második kísérletét a 13. körben, így strandfociban is Spanyolország lett Európa legjobbja.


9. alkalommal maradt érintetlen a hálója a Los Angeles női futballcsapatának az idei bajnokság 12 fordulója alatt. Az LA Sol így már 11 pontos előnnyel vezeti a tabellát. A lányok azonban a látványos játékkal adósak maradtak, mérkőzéseiken átlagban csupán 1,25 gólt tudtak rúgni. Pedig a kaliforniaiak játékosait, Aly Wagnert, Camille Abily-t, Han Duant és az aranylabdás Martát a női foci legjobb támadói között tartják számon.


8 játékost adott másodosztályú csapat az olasz U21-es válogatott 23-as Eb-keretébe. Salvatore Sirigu (Ancona), Marco Andreolli, Andrea Poli (mindkettő Sassuolo), Lino Marzoratti (Empoli), Andrea Ranocchia (Bari), Antonio Candreva (Livorno), Piermario Morosini (Vicenza) és Alberto Paloschi (Parma) is a Serie B-ben futballozott az előző idényben. Az olasz válogatási módszerre azonban nem lehet panasz, az Azzurrinik a torna utolsó kilenc kiírásából ötöt megnyertek.


3. alkalommal kapott öt gólt a bajnokságban az Independiente. Az argentin sztárcsapat vasárnap a Banfield otthonában szenvedett 5-0-s vereséget, míg korábban a Lanus és az Estudiantes verte 5-1-re a Vörös Ördögöket. A gárda jelenleg 14. helyen áll a 20 csapatos argentin bajnokságban, köszönhetően annak, hogy mérkőzésenként átlagosan 2,42-szer landol a labda az együttes hálójában.


(forrás: fifa.com)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább