Ronaldo kedvenc stadionja és Maniche nyelvleckéi

Ronaldo kedvenc stadionja és Maniche nyelvleckéi

, focitipp.hu

A hét számokban

Heti összeállításunkban szó lesz egy 13 éves bolíviai profiról, Ronaldo kedvenc stadionjáról és Maniche különleges nyelvleckéiről.



91 százaléka a Kalmar legutóbbi 22 góljának a mérkőzések második félidejében esett. A különös statisztikához hozzájárult a svéd bajnok legutóbbi, Brommapojkarna elleni bajnokija is, melyen a csapat három gólt szerzett az utolsó tizenöt percben. Rasmus Elm és Daniel Mendes találatai egyben azt is jelentették, hogy a Kalmar utolsó öt gólja egyaránt a 84. perc után született. Nanne Bergstrand együttese a vasárnapi 3-1-es sikerrel behúzta zsinórban negyedik győzelmét, és feljött a táblázat negyedik helyére.

36. gólját szerezte 30. fellépése alkalmával Ronaldo az Estadio Mineiraóban. A Fenomén a Corinthians hétvégi, 2-1-es győzelme alkalmával talált be korábbi együttese, a Cruzeiro kapujába. Ronaldo 1993 és 1994 között 58 meccsen 56 gólt lőtt a Rókák színeiben, ebből 32 esett a Cruzeiro otthonában rendezett 28 találkozón. A kétszeres aranylabdás 2004-ben egy Argentína elleni vb-selejtezőn is triplázni tudott a Mineiraóban. A 32 éves támadó egyébként remek formában játszik, a brazil bajnokságban eddig 18 alkalommal lőtt kapura, ebből 6 gól született. Összesített mérlege is kiváló, eddigi 25 meccsén 17-szer talált be új csapatában.


18. hazai mérkőzésén sem talált legyőzőre a Columbus Crew az MLS-ben. Az ohioi csapat hétvégén 3-1-re legyőzte a Real Salt Lake együttesét, és ezzel beállította a San Jose Earthquakes 2005-ben felállított rekordját. A sors fintora, hogy a Columbus legutóbb éppen a San Josétól kapott ki hazai pályán, 2008 júniusában.


12 évesen és 362 naposan mutatkozott be az Aurora felnőtt csapatában Mauricio Baldivieso. A fiú így minden idők legfiatalabb debütánsa lett a bolíviai bajnokságban, és nagy valószínűséggel az egész világon. Baldiviesót a La Paz elleni bajnoki 81. percében küldte pályára édesapja, az Aurora edzője. A fiatal játékos bemutatkozását követően rögtön kapott is egy rúgást, ami miatt csaknem verekedés tört ki a pályán. Mauricio Baldivieso ma 13 éves.


6 különböző nyelvet beszélő országban fordult meg Maniche az elmúlt négy év alatt. A korábbi 49-szeres portugál válogatott 2005-ben még hazájában játszott, majd Oroszországba szerződött a Dinamo Moszkvához. Az orosz kaland után egy évig focizott kölcsönben a Chelsea-nél, majd az Atlético Madridhoz igazolt. A spanyolok egy évre kölcsönadták az olasz Internek, szezont végén pedig felbontották szerződését. Maniche most Németországban próbálkozik a Köln együttesénél.


(forrás: fifa.com)


*****


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább