Holland csatárrekordok, hibátlan londoniak

Holland csatárrekordok, hibátlan londoniak

, focitipp.hu

A hét számokban

Hollandiában és Angliában is érdekes rekordok születtek az elmúlt héten. A legnagyobb szenzáció azonban Romario visszatérése volt Brazíliában.



104 góljával Blaise Nkufo lett a Twente történetének legeredményesebb játékosa. A svájci csatár hétvégén győztes gólt szerzett a Den Haag ellen, és ezzel nem csak csapatát juttatta a tabella élére, de megdöntötte Jan Jeuring 103 gólos klubrekordját is. Nkufo jóval hatékonyabb is elődjénél, míg Jeuring 326 meccs alatt hozta össze a korábbi csúcsot, addig a svájcinak erre 193 találkozó is elég volt.

A hétvégén egy másik csatár is rekordot döntött a holland bajnokságban, Jon Dahl Tomasson megszerezte 103. gólját, így már ő a legtöbb találatig jutó dán az Eredivisie történetében. A válogatott csatár összesen 25 holland gárda kapuját vette be a Heerenveen és a Feyenoord játékosaként, az élvonal szereplői közül csak az újonc VVV-Venlo úszta meg eddig Tomasson-gól nélkül. A két csapat október 24-én meccsel egymással.


100 százalékos teljesítménnyel zárták a londoni csapatok az angol bajnokság első fordulóját, mind az öt fővárosi együttes győzni tudott a nyitányon. Hasonló eset még nem fordult elő a Premier League történetében. A nyitónapon több érdekes statisztika is született: az Arsenal 6-1-es Everton elleni győzelmével története legjobb rajtját produkálta, és beállította a Liverpool Premier League-rekordját is, melyet a Vörösök 1994-ben a Crystal Palace kiütésével állítottak fel. 29 év után fordult elő ismét, hogy egyetlen mérkőzés sem zárult döntetlennel az első játéknapon, míg a Manchester City azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egyetlen olyan játékos sem szerepelt a csapatban, aki tavaly is pályán volt a bajnoki rajton.


20 egymást követő bajnokin sem talált legyőzőre a norvég Rosenborg és az észt Levadia Tallinn. A norvégok ezzel hét pontra növelték előnyüket az üldöző, és egy meccsel többet játszó Molde együttesével szemben, és három év után ismét közel kerültek a bajnoki címhez. A Levadia is az élen zárta a fordulót, a fővárosiak előnye - három elmaradt mérkőzésük ellenére is - három pont a második helyezett JK Kalevvel szemben.


1 évvel és négy hónappal azután, hogy felhagyott a futballal, Romario bejelentette, visszatér a focipályára. A 42 éves korábbi aranylabdás édesapjának tett ígérete miatt 1-2-mérkőzést vállal a riói állami bajnokság másodosztályában, az America színeiben. Romario pályafutása során több mint 1000 gólt lőtt a brazil élvonalban.


(A fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább