Megdöntötte az Arsenal a Liverpool rekordját

Megdöntötte az Arsenal a Liverpool rekordját

, focitipp.hu

A hét számokban

A Feyenoord története legjobb, a Bayern München története legrosszabb bajnoki rajtján van túl. Számadás a focitippen.



101 nappal azután, hogy betöltötte 16. életévét, és aláírta első profi szerződését az Anderlechtnél, Romelo Lukaku betalált a Waregem hálójába, ezzel ő lett a hét legfiatalabb gólszerzője. A Real Madrid és az angol topcsapatok által is csábított támadó a belga ifi ligában már letette névjegyét, meccsenként áltagosan több mint egy gólt szerzett.

23 spanyol szuperkupa-győztesből csupán négynek sikerült elhódítani a bajnoki címet a diadalt követő szezonban. A hír némileg aggasztó lehet az Athletic Bilbaót szombaton 5-1-es összesítéssel kiütő Barcelona számára. A katalánok nyolcadik sikerüket ünnepelhették a hétvégén, és ezzel a szuperkupa-győzelmek számában is beérték ősi riválisukat, a Real Madridot. A katalánok trénere, Josep Guardiola így csatlakozott Víctor Munozhoz és Bernd Schusterhez akik játékosként és edzőként is felemelhették a serleget.


10 gólt lőtt az Arsenal idei első két bajnokiján, az Ágyúsok ezzel semmissé tették a Liverpool 14 éves Premier League rekordját. A Vörösök az 1994/95-ös szezont kilenc góllal nyitották. A londoniak teljesítménye azonban mind a klubrekordtól, mind az abszolút csúcstól elmarad: a Premier League előtti időszakban a George Allison-féle Arsenal (1934/35) 11 gólt szerzett első két meccsén, míg a Preston North End az 1889/90-es idényben 13 találattal rajtolt.


4-ből negyedik mérkőzésén sem kapott gólt a Feyenoord az idei holland bajnokságban. A Rotterdamiak ezzel klubrekordot döntöttek, és 2007 decembere után ismét az Eredivisie élére álltak. A csapat még soha sem kezdte ilyen jól a bajnokságot (4 meccs, 10 pont), és korábban csupán három meccset tudott kihúzni beszedett gól nélkül (1997/98, 2007/08).


0 győzelem, három mérkőzés után. Ez a Bayern München idei mérlege. A bajorok a Bundesliga 43 éve alatt még nem kezdték ilyen gyengén a szezont. A német rekord győztessel korábban csak az 1966/67-es szezonban fordult elő, hogy nem tudott meccset nyerni az első három fordulóban. Rossz ómen lehet a bajorok számára, hogy ilyen gyenge kezdés után eddig csak két csapat szerzett bajnoki címet Németországban: 1993-ban a Werder Bremen és 1996-ban a Borussia Dortmund. A müncheniek padján ülő Louis van Gaalnak azonban semmi oka az aggodalomra, tavaly az AZ kispadján két vereséggel nyitott, szezon végén pedig bajnoki elsőséget ünnepelhetett.


(A fifa.com alapján)


*****


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább