Kihívója akadt Van Bastennek és Van Nistelrooy-nak

Kihívója akadt Van Bastennek és Van Nistelrooy-nak

, focitipp.hu

A hét számokban

A hét mesterlövésze Luis Suárez, a hét vesztese a River Plate, hét gól született a manchesteri derbin. Mesél a statisztika.



150 mesterhármas fűződik immáron Ajax-játékos nevéhez a holland bajnokságban. A hétvégén Luis Suárez tette kerekké a számot, miután négyet vágott a VVV-Venlo együttesének. Az uruguayi csatár harmadszor triplázott az amszterdamiak színeiben, négy találatával pedig 10-re emelte a szezonban góljainak számát. 1985 óta ennél jobb teljesítményre csak Marco van Basten és Ruud van Nistelrooy volt képes az Eredivisiében, ők 13 illetve 12 gólig jutottak hét forduló alatt.

37 éves és 344 napos volt Graham Alexander, mikor a hétvégén betalált a Sunderland hálójába. A Burnley védője ezzel a Premier League legidősebb skót gólszerzőjévé lépett elő. A hátvéd az összesített ranglistán is jól áll, jelenleg a nyolcadik helyet foglalja el. A Premier League történetének legidősebb gólszerzője még mindig Teddy Sheringham, aki 40 évesen és 268 naposan sem felejtette el, hogyan kell bevenni az ellenfél kapuját. A 3-1-es Sunderland elleni sikerrel a Burnley is produkált egy kiugró statisztikát, az újonc hat forduló után is száz százalékos hazai pályán.


15. idegenbeli mérkőzésén maradt zsinórban nyeretlen a River Plate. A Milliomosok a hétvégén 1-0-s vereséget szenvedtek az argentin Arsenal otthonában, és így egalizálták az 1978-ban felállított negatív rekordjukat. A csapat legutóbb 2009 februárjában, a Rosario Central ellen nyert meccset az Estadio Monumentalon kívül, azóta az idegenbeli mérleg 3 döntetlen és 12 vereség.


7 gól esett a hétvégi Manchester United-Manchester City mérkőzésen, ami holtversenyben a valaha volt legtöbb, a derbi történetében. A 4-3-ra végződő vasárnapi találkozót megelőzően 1926-ban és 1971-ben jutottak hétig a riválisok. A City egy másik korábbi bravúrját is megismételte, az Égszínkékek legutóbb az 1972-es, 3-1-es győzelmük alkalmával tudtak három gólt szerezni az Old Traffordon.


4 alkalommal vette be vasárnap a Freiburg a Hertha kapuját Berlinben, és ezzel a csapat - szintén holtversenyben - története legnagyobb arányú idegenbeli sikerét aratta. Az első négygólos győzelmet a klub 1994-ben a Stuttgart otthonában érte el.


(A fifa.com alapján)


*****


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább