Szárnyal Keane, zuhan a Boca Juniors

Szárnyal Keane, zuhan a Boca Juniors

, focitipp.hu

A hét számokban

Robbie Keane csodás 13 perce és a Boca Juniors legrosszabb idénykezdete.



54 év és 156 nap után győzte le ismét idegenben a Cagliari a Parmát. Az 1954/55-ös idényben a Serie B-ben nyert 2-1-re az Ennio Tardiniben a szárd csapat, legközelebb pedig múlt vasárnap, 2-0-ra - közben 14 Parma-sikert és kilenc döntetlent láthatott a publikum. Pedig a találkozó előtt 23. veretlenül megvívott hazai meccsére készült a kék-sárga együttes, míg a Cagliari mindössze második hazai győzelmére vadászott.

21 perc kellett Vedad Ibisevicnek, hogy megszerezze a Bundesliga történetének a kezdőrúgástól számított ötödik leggyorsabb mesterhármasát. A 25 éves játékos ebben a szezonban még talált be, ám a Hertha ellen már 47 másodperc után eredményes volt - azaz a leggyorsabb gólt szerezte eddig a 2009/10-es német idényben. Az 5-1-es Hoffenheim-győzelem a csapat negyedik nyertes meccse volt zsinórban, a berliniek viszont hatodszor kaptak ki sorozatban, ezért a találkozó után menesztették edzőjüket, Lucien Favrét.

13 perc kellett Robbie Keane-nek, hogy három gólt szerezzen a Tottenhamben a Burnley ellen. Pedig a 29 éves csatár helye bizonytalan volt a kezdőcsapatban, mivel négy mérkőzés óta nem talált be, Peter Crouch viszont triplázott három nappal korábban a ligakupában a Preston North End ellen. Harry Redknapp, a Spurs menedzsere mégis bizalmat szavazott Keane-nek, aki az első félidőben értékesített egy büntetőt, majd következett újabb három gól a 74. és a 87. perc között. A Tottenham 5-0-ra nyert, az ír a 20. játékos lett a PL történetében, aki négy gólig jutott egy meccsen. A Sarkantyúsoknál utoljára Jürgen Klinsmann vágott négyet, 1998 májusában a Wimbledonnak.

7 egymás utáni vereséget könyvelhet el a Portsmouth, ilyen rossz idénykezdésre 79 éve nem akadt példa az angol élvonalban. A Pompey hazai pályán kapott ki 1-0-ra az Evertontól, ezzel négy pont a hátránya az utolsó előtti Hull Cityvel szemben. Korábban négy csapat kezdett legalább hét vereséggel a legmagasabb osztályban Angliában. Ugyanígy rajtolt a Bolton Wanderers 1902/03-ban, aminek kiesés lett a vége. A Liverpool 1899/1900-ban az első nyolc meccsét elbukta, ám végül sikerült bent maradnia. Minden idők legrosszabb startját a Manchester United produkálta, 1930/31-ben 12-szer kaptak ki zsinórban, aminek később természetesen kiesés lett a vége.

5 pontot szerzett az Apertura első hat fordulójában a Boca Juniors. A kék-sárgák történetének ez a legrosszabb bajnoki rajtja a jelenlegi lebonyolítási rendszer 1991-es bevezetése óta. A Boca szombaton az Estudiantestől kapott ki 2-0-ra, amivel komoly veszélybe került a 2010-es Libertadores-kupa részvétele. Hétvégén a 13. helyen szerénykedő BJ a második helyezett Velez Sarsfielddel találkozik.

(Forrás: FIFA)

*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább