Történelmi mélységekben a Hertha

Történelmi mélységekben a Hertha

, focitipp.hu

A hét számokban

A héten Észtországban, Ausztráliában, Mexikóban történtek számot tevő események. Nyugat-Európa csak a Hertha vergődésére és Luis Suárez szárnyalására kapta fel a fejét.



30 meccsen maradt sorozatban veretlen az észt bajnokságban a Levadia Tallinn, és ezzel közel került ahhoz, hogy megszerezze zsinórban negyedik, összességében hatodik bajnoki címét. 30 meccses veretlenségi sorozatot idén nem csak Európában, de a FIFA által jegyzett 188 bajnokságban sem tudott más együttes produkálni. A Levadia a fantasztikus menetelés során 26 találkozót nyert meg, egyet adott döntetlenre, és 106 gólt lőtt 19 kapott ellenében.

13 góljával az Ajaxos Luis Suárez kényelmesen vezeti a holland góllövőlistát: Az őt üldöző Blaise N'Kufo, Mounir El Hamdaoui, Danny Koevermans és Bryan Ruiz csak hét gólnál jár. Az uruguayi támadó 10 meccs alatt hozta össze a 13 találatot. A 18 csapatos holland élvonalban 11 olyan együttes van, amely az elmúlt fordulókban összesen nem szerzett annyi gólt, mint Suárez egymaga. Ha a csatár így folytatja, beérheti Johan Cruyffot, aki az 1971/72-es szezonban 4 csapatnál szerzett több találatot a bajnokságban (25 gól), vagy akár Marco van Bastent is, aki az 1985/86-os idényben 37 góljával 5 együttes egész éves teljesítményén tett túl.


8 mérkőzést veszített el a Bundesliga első 9 fordulójában a Hertha. A berliniek ezzel egy 46 éves rekordot állítottak be: az 1963/64-es kiírásban az FC Saarbrücken kezdte ilyen gyengén a szezont. A csapat a Bundesliga történetének legrosszabb sorozatához is közel került, a Nürnberg 1984 márciusa és 1985 augusztusa között zsinórban 11 meccset bukott el. A Herthára hétvégén éppen a Nürnberg mérte a nyolcadik csapást.


8 gólt szerzett elmúlt 7 mérkőzésén Hector Mancilla (képünkön), a Toluca csatára. A chilei támadó így a 2008-as Apertura és a 2009-es Clausura gólkirályi címe után ismét begyűjtheti a mexikói aranycipőt. Mancilla augusztus óta a Toluca minden bajnokiján betalált, lemaradása már csak három gól a jelenleg vezető Cruz Azul-csatárral, Emanuel Vilával szemben. Mióta Mancilla termeli a gólokat, csapata is szárnyra kapott, a Toluca zsinórban megnyert hat meccsének köszönhetően kilencpontos előnyre tett szert az idei Aperturában.


6 meccsén játszott döntetlent egymás után az ausztrál Wellington Phoenix együttese. Ez új rekord az A-League történetében. A rekordot jelentő találatot Robbie Fowler szerezte, mikor hétvégén döntetlenre mentett a North Queensland Fury elleni bajnokin. "Úgy is felfoghatnánk, hogy minket a legnehezebb legyőzni a bajnokságban, én mégis úgy gondolom, hogy elveszítettük azokat a meccseket." - kommentálta a teljesítményt Ricki Herbert, a csapat trénere. Az edző jól látja a dolgokat. 10 meccsen elért 7 döntetlenjével, és mindössze egy győzelmével a Phoenix utolsó előtti a bajnokságban.


(A fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább