Az Arsenal mesébe illő napja

Az Arsenal mesébe illő napja

, focitipp.hu

A hét számokban

A Flamengo nyerte a brazil bajnokságot, japán csatár lett a japán gólkirály, meccset nyert a Grenoble. Evidensnek tűnik? Egyáltalán nem az. Heti számadás.



224 nap elteltével ismét mérkőzést nyert a francia Grenoble együttese. A Ligue 1 sereghajtója hétvégén a Toulouse ellen gyűjtötte be mindhárom pontot, az idei bajnokságban először. A csapat ezt megelőzően 2009. április 26-n tudott nyerni a Le Havre ellen. Nicolas Dieuze találata azonban még nem oldotta meg a csapat problémáit, a Grenoble továbbra is 10 pontra van a már biztonságot jelentő 17. helytől.

100. gólját szerezte profi karrierje során Andrej Arsavin az Arsenal Stoke City elleni hétvégi bajnokiján. A 2-0-ra végződő találkozó viszont nemcsak az orosz középpályás teljesítménye miatt marad emlékezetes az Ágyúsok híveinek: a szombati volt a csapat 100. mérkőzése az Emirates Stadionban, Arséne Wenger 500. alkalommal ült a csapat kispadján, a csapatkapitány, Cesc Fabregas pedig 250. meccsét játszotta Arsenal-mezben.


17 év elteltével emelhette ismét a magasba a brazil bajnoki trófeát a Flamengo. A vörös-feketék egy korábban soha nem látott hajrával szerezték meg a bajnoki aranyat: augusztusban, 21 fordulót követően még a táblázat 14. helyén álltak, de a következő 17 meccsükből csak egyet veszítettek el. A menetelésből vastagon kivette a részét Adriano, aki 19 góljával elhódította a brazil gólkirályi címet is.


7 év után ismét japán gólkirályt avattak a J-League-ben. A Jubilo Iwata játékosa, Maeda Rioicsi 20 góljával lépett a 2002-es győztes, Takahara Naohiro örökébe. A köztes években mindannyiszor brazilok ünnepelhettek, Ueslei, Emerson, Araujo, Magno Alves, Juninho és Marquinhos gyűjtött be egy-egy elsőséget.


3 német játékosnak sikerült pályafutása során három különböző csapat színeiben gólt szereznie a Bajnokok Ligájában: Michael Ballacknak, Torsten Fringsnek és kedden a Bayern kapusának, Hans-Jorg Buttnak. A 35 éves portás azonban nem csak posztja miatt lóg ki a sorból, hanem azért is, mert mindhárom találatát a Juventus ellen szerezte. Legutóbbi gólját megelőzően 2000-ben a Hamburg, 2002-ben pedig Bayer Leverkusen játékosaként köszönt be a torinóiaknak.


(a fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább