Rekordmutatók Messitől, klubrekord Del Pierótól

Rekordmutatók Messitől, klubrekord Del Pierótól

, focitipp.hu

A hét számokban

Del Piero, Messi, Ortigoza, Drogba és Luiz Suárez - a hét csillagos ötöse.



444. bajnoki mérkőzését játszotta szombaton a Juventusban Alessandro Del Piero. A Zebrák kapitánya ezzel beérte a korábbi rekordert, Giampiero Bonipertit, aki 1946 és 1961 között focizott a torinói együttesben. Érdekesség, hogy éppen Boniperti volt az, aki a Juventus elnökeként 1993-ban megvásárolta a támadót a Padovától. Del Piero azonban nem örülhetett száz százalékosan a rekordjának, mivel a csapat csak 1-1-re végzett a Livornóval, és ezzel lecsúszott az európai szereplést érő helyekről.

16 góljával és 8 gólpasszával Lionel Messi nemcsak a spanyol góllövőlistát veteti, hanem a kanadai táblázaton is az első helyet foglalja el. Ráadásul az elmúlt évtizedben nem fordult elő, hogy a bajnokság ezen szakaszában egy labdarúgó ilyen előkelő mutatókkal rendelkezzen. Messi szombaton a Getafe ellen ismét egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Barcelona győzelméhez. A katalánok ezzel zsinórban 22. meccsüket vívták meg veretlenül, ez a klub történetének harmadik leghosszabb veretlenségi sorozata. Még lenyűgözőbb azonban a csapat azon teljesítménye, hogy a jelenleg futó bajnokság 1890 perce alatt Messiék még nem kerültek hátrányba. Korábban hasonlóra még senki sem volt képes a La Ligában.


14-ből 14. büntetőjét is sikeresen belőtte Néstor Ortigoza az argentin élvonalban. Az Argentinos Juniors paraguayi támadója 2006 óta nem hibázott el tizenegyest. A kétszeres válogatott csatár legutóbb a Lanus elleni fantasztikus játékot hozó bajnokin talált be a büntetőpontról. A találkozón a Juniors 2-0-s hátrányból állt fel, és végül 6-3-ra győzött. Az egykoron Diego Maradonát, Juan Román Riquelmét és Fernando Redondót is foglalkozató klub 106 éves története során először fordult elő, hogy a csapat hat gólt tudott lőni idegenben.


11 gól, 10 mérkőzésen, ez Didier Drogba mérlege az Arsenal ellen. Az elefántcsontparti támadó a két együttes vasárnapi meccsén szerzett duplájával javította egynél nagyobbra gólátlagát a városi riválissal szemben. A Premier League jelenlegi mezőnyében nincs még egy olyan játékos, aki ennyiszer vette volna be az Ágyúsok hálóját. Az Arsenal ezzel szemben negatív rekordot állított fel, Arséne Wenger csapata a 2008 novembere óta lejátszott kilenc Chelsea és Manchester United elleni találkozóján nyolc vereséget és egy döntetlent számlál.


4 gólt rúgni egy mérkőzésen többnyire kiemelkedő teljesítménynek számít, de Luis Suárez esetében lassan ez már átlagos lesz. Az Ajax csatára szerdán - a szezonban harmadik alkalommal - ismét négyet hintett a Rodának. Az uruguayi válogatott támadó augusztusban a Slovan Bratislavát szomorította el egy négyessel az Európa Ligában, majd egy hónappal később ugyanennyit lőtt a VVV- Venlo együttesének a bajnokságban. Suárez jelenleg 22 góllal vezeti a holland góllövőlistát, előnye 7 egység az üldöző Bryan Ruiz előtt.


(a fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább