A 87 gólos kapus és a milánói átok

A 87 gólos kapus és a milánói átok

, focitipp.hu

A hét számokban

A héten két nagyszerű kapusról, két negatív sorozat megszakadásáról és a Lyon küzdeni tudásáról kell számot adnunk.



500. alkalommal állt a Real Madrid kapujában Iker Casillas a szombati, Xerez elleni, 3-0-s madridi győzelemmel záruló bajnokin. A Blancók kapusa csupán a 11. játékos a Real Madrid történetében, akinek sikerült elérnie a bűvös határt. A sajtó mégsem Casillas, hanem Cristiano Ronaldo teljesítményétől volt hangos, aki a találkozón megszerezte 17. gólját, 17. tétmeccsén. Mérföldkőhöz érkezett a Barcelona is, a katalánok 22 forduló után az Atlético Madrid otthonában elszenvedték idei első bajnoki vereségüket.

87. gólját is megszerezte a hétvégén Sao Paulo színeiben Rogerio Ceni, a csapat kapusa. A teljesítmény már magában is egyedülálló a futball történetében, de Ceni góljai különös jelentőséggel bírnak: azon a 82 mérkőzésen, amelyen a kapus betalált, csapata nem szenvedett vereséget. "Mindig észben tartom ezt a statisztikát, mikor gólt lövök, nagyon megnyugtató"- nyilatkozta Ceni, aki pályafutása során, 881 meccsen 49 szabadrúgást és 38 büntetőt küldött az ellenfelek kapujába.


79 évet kellett várni arra, hogy a Bologna ismét bajnoki mérkőzést nyerjen a Livorno otthonában. A negatív szériának a hétvégén a vörös-kékek csapatkapitánya, Marco di Vaio vetett véget pályafutása 110. Serie A-góljával. A vasárnapi, 1-0-sikert megelőzően a Bologna utoljára 1931. február 15-én nyert a toszkán rivális stadionjában.


41 százaléka a Lyon idei bajnoki találatainak a mérkőzések utolsó 15 percében esett. A statisztikát az elmúlt héten Cesar Delgado tornászta 40 százalék fölé, mikor a Lens elleni meccs 78. percében győztes gólt szerzett. A Lyon ezzel idén már 16 olyan gólt számlál, ami a 76. és 90. perc között született.


16. idegenbeli európai kupamérkőzésén maradt zsinórban veretlen a Manchester United, miután kedden 3-2-re győzni tudott a Milan ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Vörös Ördögök ezzel új rekordot állítottak fel, megelőzve a 15-ös sorozatig jutó Ajaxot és Laziót. Érdekesség, hogy a United legutóbb éppen a San Siróban, a Milan vendégeként szenvedett vereséget 2007. május 2-án. Sir Alex együttese Scholes góljával véget vetett a csapatot sújtó milánói átoknak is, az angolok utolsó négy milánói fellépésük alkalmával kikaptak és még gólt sem tudtak szerezni.


(A fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább