Martin Palermo, az új Boca-legenda

Martin Palermo, az új Boca-legenda

, focitipp.hu

A hét számokban

Az Inter négy év után nyert meccset a BL kieséses szakaszában, Delio Rossi jubilált, mindez azonban eltörpül Martin Palermo teljesítménye mellett. Heti elszámolás a focitippen.



600. mérkőzésén van túl edzőként Delio Rossi, a Palermo trénere. A szakmát 16 és fél évvel ezelőtt kezdő Rossi nem akárhogy ünnepelte a jubileumot, csapata 2-0-ra verte Torinóban a Juventust. A palermóiak ráadásul megtörték az Alberto Zaccheronival eddig még veretlen torinóiak hatmeccses veretlenségi sorozatát is. Delio Rossi mérlege impozáns Zaccheronival szemben, utolsó négy találkozójukból mindannyiszor a korábbi Lazio-edző jött ki győztesen.

72 éve annak, hogy minden idők legeredményesebb Boca Juniors-játékosa, Roberto Cherro felhagyott a futballal. A legendás támadó 13 év alatt 218 góllal örvendeztette meg a Boca-szurkolókat. Azóta sok csatár próbált a nagy előd nyomába lépni, de - egészen az argentin bajnokság legutóbbi fordulójáig - ez senkinek sem sikerült. Kedd este azonban Martin Palermo a Velez Sarsfield elleni 4-4-es döntetlen alkalmával betalált, így már ő is 218 gólt számlál Boca-mezben. Palermo ráadásul egyeduralkodóvá válhatott volna, a támadó a rekordbeállítást megelőzően néhány perccel büntetőt hibázott.


4 éves negatív sorozatnak vetett véget az Inter a Chelsea elleni 2-1-es BL-győzelmével, a Nerazzurrik ugyanis a szerda esti találkozót megelőzően 2006-ban tudtak utoljára mérkőzést nyerni a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. Jose Mourinho együttese az angol átkot is megtörte, az Inter ezt megelőzően utolsó négy meccsét rúgott gól nélkül veszítette el Premier League-ellenféllel szemben. A meccs a Chelsea számára is emlékezetes marad, a londoniak 14 veretlenül megvívott találkozó után kapituláltak ismét a BL-ben.


3. bajnoki címét gyűjtötte be zsinórban a dél-afrikai bajnokságban a SuperSport United. A pretoriai gárda ezzel megismételte a Mamelodi Sundowns egy évtizeddel ezelőtt végrehajtott bravúrját. Érdekesség, hogy a Sundowns együttese megakadályozhatta volna az újabb bajnokavatást, a második helyen álló csapat azonban kikapott az utolsó helyezett Jomo Cosmostól, és bár a United szintén veszített, az utolsó fordulóra megmaradt a négypontos különbség a két együttes között.


(a fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább