Az angol szupercsere és a 2-0-s francia rekordvereség

Az angol szupercsere és a 2-0-s francia rekordvereség

, focitipp.hu

A hét számokban

A River Plate és az angol válogatott jubilált, Villa Raúl nyomába eredt, a spanyol válogatott pedig 42 év után vette be Párizst.



3000. hivatalos mérkőzését játszotta le vasárnap a River Plate. Az argentin sztárcsapatnak azonban nem sok oka volt az ünneplésre, a listavezető Independiente 2-0-ra legyőzte a Milliómosokat. A River így jelenleg csak 16. helyen áll a 20 csapatos bajnokságban, és félő, hogy megismétli 2008-as teljesítményét, mikor a Clausura-győzelme után utolsó helyen végzett az Aperturában. A nehéz napokat élő klub legalább a múltból meríthet erőt, a River története során több pontot és több bajnoki címet (33) szerzett, mint bármelyik más együttes Argentínában.

500. győzelmét ünnepelhette az angol válogatott múlt szerdán a Wembley-ben, mikor 1-0-s hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte Egyiptomot. Az angolok utoljára négy éve, Uruguay elleni tudtak hátrányból meccset nyerni, a csapat akkor is, most is a csereként pályára lépő Peter Crouch góljával kezdte meg a felzárkózást. A Tottenham támadója szerdai duplájával 20-ra növelte válogatottbeli góljainak számát, és mindezt úgy érte el, hogy 37 válogatott fellépése alkalmával csupán 17-szer szerepelt a kezdőben. Az Egyiptom elleni mérkőzés fényt derített arra is, hogy az angolok másik két csatára, Wayne Rooney és Jermain Defoe képtelen eredményesen játszani egymás mellett. Defoe még sohasem szerzett gólt úgy a válogatottban, hogy Rooney is a pályán volt, a Manchester United támadója nélkül azonban szárnyal, mérlege 6 meccs, 5 gól.


42 év után tudott ismét Franciaországban győzni a spanyol válogatott, a Furia Roja szerda este 2-0-ára nyert a Stade de France-ban. Bármilyen hihetetlenül hangzik, de a párizsi szentélyben a franciáknak ez rekordvereség, igaz csak holtversenyben: 2003-ban a cseh válogatott ugyanilyen arányban győzte le a gallokat. A spanyol válogatott a győzelemmel folytatta lehengerlő sorozatát, a csapat utolsó 45 meccséből 42-t megnyert. Megállíthatatlannak tűnik David Villa is, a Valencia támadója 55. válogatott mérkőzésén 36. gólját lőtte, és már csak 8 gól választja el Raúl 44 gólos rekordjától.


8 tiszta gólhelyzetet hagyott ki Nicklas Bendtner az Arsenal hétvégi, Burnley elleni bajnokiján. A fiatal csatár aztán három nappal később a Porto elleni BL-meccsen javított, mesterhármassal járult hozzá csapata 5-0-s sikeréhez. Bendtner előtt dán játékosnak eddig még nem sikerült a triplázás a Bajnokok Ligájában. A mesterhármas egyébként is ritka a londoniaknál, európai kupameccsen, hazai pályán utoljára Alan Martin Smith szerzett három gólt az 1991/92-es BEK-szezonban (Arsenal-Austria Wien 6-1).


4 döntetlen, 1 győzelem, ez az Inter utolsó bajnokijának mérlege. A milánóiak a négy remivel ismét közel engedték magukhoz kihívóikat, a városi rivális Milant és a Romát. A Nerazzurrik szerencséjére a két csapat hétvégén egymás ellen meccselt, és 0-0-s döntetlent játszott. Az eredménynek valószínűleg a rómaiak örültek jobban, akik ezzel zsinórban 17. mérkőzésükön maradtak veretlenek.


(a fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább