Hány kiló csokoládé kell egy Messi-szoborhoz?

Hány kiló csokoládé kell egy Messi-szoborhoz?

, focitipp.hu

A hét számokban

Heti ajánlatunk: Egy sikeres és egy félresikerült debütálás, két Manchester City-rekord, egy szárnyaló Ajax, desszertnek pedig Messi-csokiszobor.



199 másodpercen belül három gólt rámolt be a Manchester City a Burnley hálójába a hétvégi, 6-1-es vendég sikert hozó bajnokin. Az Égszínkékek első gólját Emmanuel Adebayor a negyedik perc elején szerezte, Carlos Tévez pedig 6 perc 20 másodpercnél vitte be a harmadikat. A 45. percben már 5-0 állt a kijelzőn, a Premier League történetében még egyetlen idegenben játszó csapat sem vonult ekkora előnnyel a szünetre. Vincent Kompany találata újabb rekordot jelentett a Citynek, az 57 perc alatt megszerzett hatgólos előny szintén egyedülálló a PL-történetében.

115 kilogramm csokoládé felhasználásával, húsvét alkalmából, katalán cukrászok elkészítették Lionel Messi életnagyságú szobrát. A mesterművel csak egyetlen probléma volt, míg magassága megegyezett az aranylabdáséval, addig súlya jóval meghaladta azét. Messi az ajándékot az Arsenal elleni BL-negyeddöntőn négy góllal köszönte meg, hozzásegítve csapatát rekordszámú, hetedik elődöntőjéhez a Bajnokok Ligájában. Messi teljesítményével egy elit klubhoz is csatlakozott, az argentin előtt csak Marco van Bastennek, Simone Inzaghinak, Dado Prsónak, Andrij Sevcsenkónak és Ruud van Nistelrooynak sikerült négy gólt rúgnia egy BL-meccsen.


39 perccel azután, hogy pályára lépett élete első felnőtt mérkőzésén, gólt lőtt a Genoa 17 éves támadója, Richmond Boakye. A Livorno elleni szombati találkozón a fiatal csatár csak Robert Acquafresca sérülése miatt ülhetett le a kispadra, de mikor David Suazo a 12. percben megsérült, a piros-kékek trénere, Gian Piero Gasperini úgy döntött bedobja a mélyvízbe a ghánait. Sokáig úgy tűnt, hogy Boakye találatával véget vet a Genoa négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségének, de Francesco Tavano végül egalizált, megtörve a Livorno 410 perce tartó idegenbeli gólcsendjét.


15 másodperccel Santo andré-i debütálása után begyűjtötte a brazil futball történetének második leggyorsabb piros lapját Richard (ismertebb nevén Ricardinho). A 21 éves támadó a paulista bajnokságban a Rio Claro védőjével, Nenóval kezdett kakaskodásba, amiért a játékvezető mindkettőjüket kiállította. A brazil foci leggyorsabb kiállítása a jelenleg a Gamba Osaka együttesében futballozó Zé Carlos nevéhez fűződik, aki tavaly, még a Cruzeiro színeiben mindössze 12 másodpercet töltött a pályán az ősi rivális, Atletico Mineiro elleni bajnokin.


10 meccsesre növelte győzelmi szériáját az Ajax a holland bajnokságban, miután vasárnap 1-0-ra győzni tudott a Den Haag ellen. Steve McClaren együttese a tíz találkozón ráadásul 33 gólt lőtt, és csak kettőt kapott. A fantasztikus teljesítmény a csapatot a második helyre repítette, négy ponttal a listavezető Twente mögé.


(A fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább