Tévez Rooneynál is hatékonyabb

Tévez Rooneynál is hatékonyabb

, focitipp.hu

A hét számokban

A River Plate összeomlott, az Inter megfeneklett, Tévez és Dzeko szárnyal. Mindez számokban, a focitippen.



465 perce képtelen gólt lőni az argentin bajokságban a River Plate, ez a klub 109 éves történetének leghosszabb gólcsendje. A Milliomosok a Huracán elleni, márciusi 2-0-s győzelmük óta nem találtak a hálóba, és azóta kikaptak a Boca Juniorstól, az Argentinos Juniorstól, a Lanustól, és a Newell's Old Boystól, valamint leikszeltek a sereghajtó Atletico Tucumannal. A 14 forduló alatt összeszedett 13 pont a leggyengébb bajnoki szereplés a klub történetében, így nem csoda, hogy a hét elején a vezetőség megvált az edzőtől, Leonardo Astradától.

25 fordulón keresztül állt élen az Inter az olasz bajnokságban, de hétvégén a milánóiak a Fiorentina elleni 2-2-es döntetlennek köszönhetően átadták a vezető pozíciót a Romának. Az élen történt őrségváltás régóta érett, José Mourinho együttese utolsó 11 bajnokijából ugyanis csak hármat tudott megnyerni. A Roma utoljára 2004 szeptemberében vezette a Serie A tabelláját, akkor azonban lemaradt a bajnoki címről. A 23 mérkőzés óta veretlen fővárosiaknak az viszont jó ómen lehet, hogy 2001-ben szintén öt fordulóval a zárás előtt álltak az élre, és végül elhódították a Scudettót.


24 óra sem telt el aközött, hogy a Portsmouth kiesett az angol bajnokságból, és hogy a csapat bejutott az FA-kupa döntőjébe: szombaton a Pompey lemaradása öt fordulóval a vége előtt 17 pontosra nőtt az utolsó bennmaradást érő helyen álló West Hammel szemben, majd vasárnap Avram Grant együttese a Tottenham 2-0-s legyőzésével - három év alatt második alkalommal - bemasírozott a világ legrégebbi kupasorozatának döntőjébe. Ha a Portsmouth a május 15-i fináléban legyőzi a Chelsea-t, történelmet ír, korábban még egyetlen olyan csapatnak sem sikerült elhódítania a trófeát, amely szezon végén búcsúzott az élvonaltól.


20 gólt lőtt utolsó 18 bajnokiján Carloz Tévez, a Manchester City támadója ezzel a legjobb formában lévő csatárrá lépett elő a Premier League-ben. Wayne Rooney 19, Didier Drogba pedig 17 találatot jegyzet az utolsó 18 fordulóban. Tévez ezzel a góllövőlistán három egységnyire megközelítette 28 gólos Rooney-t, és négy gólra került egyéni, 29 gólos szezoncsúcsától, amit 2005-ben, még a Corinthians játékosaként produkált.


9 gól, 6 meccsen, ez Edin Dzeko mérlege a legutóbbi Bundesliga-fordulókban. Az 1.5-es gólátlag a Wolfsburg támadóját a góllövőlista élére repítette. A 24 éves bosnyák jelenleg egy góllal előzi meg a Kevin Kuranyi (Schalke)- Stefan Kiessling (Leverkusen) párost, és ha szezon végéig megtartja előnyét, ő és ékpárja, Grafite újabb páratlan rekordot állítanak fel: korábban még sosem fordult elő, hogy két egymást követő szezonban egyazon csapatból két különböző játékos végezzen a Bundesliga góllövőlistájának élén.


(a fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább