Az osztrák kölyök és Guardiola kétgólos rekordveresége

Az osztrák kölyök és Guardiola kétgólos rekordveresége

, focitipp.hu

A hét számokban

Ausztria, Belgium, Brazília, Honduras - a héten nem csak az európai topligákban történetek számottevő dolgok.



489-szer állt be a Palmeiras kapujába Marcos az Atletico Paranaense elleni brazil kupameccsen. A világbajnok portás ezzel fellépett a klub örökranglistáján a nyolcadik helyre, olyan legendák mögé, mint Ademir de Guia (901), Leao (617), Dudu (609), Waldemar Fiume (601), Valdemar Carabina (584), Luis Pereira (568) és Djalma Santos (498). Marcos 1992-ben debütált a Palmeirasnál, és azóta is hűséges a klubhoz.

364 nap telt el azóta, hogy a Le Mans utoljára kapott gól nélkül úszott meg egy kirándulást a francia bajnokságban. Arnaud Cormier együttese akkor a Valenciennes ellen őrizte meg a góltól a hálóját. A sors fintora, hogy a különös negatív sorozat szombaton éppen a Valenciennes ellen szakad meg, az MUC 72 idegenben elért, 1-0-s győzelmével. A sikerben főszerepet játszott a csapat kapusa, Didier Ovorno, aki a meccs hajrájában bravúrt bravúrra halmozott. Győzelmével a Le Mans öt fordulóval a bajnoki zárás előtt nyolc pontra eltávolodott a kiesőzónától.

 

30. bajnoki címét ünnepelte vasárnap az Anderlecht. A belga sztárklub mindössze a tizedik olyan egyesület Európában, amelynek ezt sikerült elérnie. Az elit klubban a belgákon kívül a Rangers (52), a Linfield (48), a Celtic (42), az Olimpiakosz (37), a Rapid Wien (33), a Benfica (31), a CSZKA Szófia (31), a Sparta Praha (31) és a Real Madrid (31) együttesét találjuk.


15 évesen és 361 naposan talált be az Austria Wien hálójába Michael Gregoritsch, a Kapfenberg támadója, így jelenleg ő az osztrák bajnokság történetének legfiatalabb gólszerzője. A fiatal csatárt édesapja, Werner Gregoritsch 1-0-s bécsi vezetésnél, a 80. percben küldte pályára, ő pedig 3. labdaérintéséből eredményes volt. "Egy álom vált valóra" - értékelte fia teljesítményét a meccs után a Kapfenberg trénere.


8 perccel a lefújás előtt még 3-0-ra állt a Real Espana-Deportes Savio találkozó a hondurasi clausurában, a végén mégis a vendégek ünnepelhettek. A bajnokságban szenvedő Vörös Bikák ugyanis Dion Macaulay duplájával valamint Francisco Lopez és Juan Ramon Mejia találataival megfordították az állást. A siker nemcsak a nyolc perc alatt berámolt négy góltól volt különleges, hanem attól is, hogy a Deportes 2009. szeptember 2-a után ismét meccset nyert idegenben.


2 góllal verte kedd este a Bajnokok Ligája elődöntőjében az Inter a Barcelonát. Ez volt Pep Guardiola legnagyobb arányú veresége a katalánok kispadján. A Barcelonával egyébként is ritkán fordul elő, hogy két góllal kikap az európai porondon, legutóbb 2005 márciusában a Chelsea-nek sikerült ilyen arányú vereséget mérnie a gránátvörös-kékekre (4-2). Az Inter számára is emlékezetes marad a meccs, a milánóiak klubrekordot döntöttek zsinórban elért hatodik BL-győzelmükkel.


(a fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább