Frank Lampard és a 114 gólhelyzet

Frank Lampard és a 114 gólhelyzet

, focitipp.hu

A hét számokban

Nyolc Chelsea-gól egy meccsen, hét kihagyott büntető egy szétlövésben, 133 Bundesliga-találat egy peruitól. A hét nyerő számai a focitippen.



133 Bundesliga-gól áll már Claudio Pizarro neve mellett, ezzel a perui - Giovane Elberrel holtversenyben - a német élvonal történetének legeredményesebb külföldi góllövője. A 31 éves Werder-csatár szombaton a Hamburg ellen lőtte be a történelmi találatot, amellyel a brémaiak végül odaértek a harmadik, BL-selejtezőt érő helyre.

30 év telt el azóta, hogy a Huracán együttesének utoljára sikerült győznie a Boca Juniors stadionjában. A negatív sorozat vasárnap megszakadt, mikor az El Globo 2-1-re nyerni tudott a La Bombonerában a városi rivális ellen. Az idei formát tekintve az eredmény nem meglepő, a Huracán jelenleg 9., a Boca a 15. helyen áll az argentin bajnokságban.


8 gólt rámolt be a Chelsea a Wigan hálójába az angol bajnokság utolsó fordulójában, miközben egyet sem kapott. Ez a londoni klub 105 éves történetének legnagyobb arányú győzelme. A gólzápor mellé bajnoki cím is járt, a negyedik a klub fennállása óta. A Kékek a szezon alatt szerzett 103 találatukkal Premier League-rekordot döntöttek. A találkozón Didier Drogba 17 perc alatt lőtt mesterhármast, így 29 találattal a góllövőlista élén végzett. Betalált az a Frank Lampard is, aki idén átadásaival rekordszámú, 114 gólhelyzetet teremtett. A Chelsea középpályását ebben a rangsorban Cesc Fábregas (95) és Antonio Valencia (89) követi.


7 büntetőt hibáztak el zsinórban az Atlético Goianiense és Palmeiras játékosai a brazil kupa negyeddöntőjének szétlövésében. A 1-1-es összesítéssel végződő párharc hőse az Atlético kapusa, Marcio volt, aki előbb megfogott három tizenegyest, majd belőtte a mindent eldöntő találatot kollégájának, a korábban ugyancsak három kísérletet hárító Marcos Reisnek. A brazil élvonalba 23 év után idén visszatérő Atlético Goianiense a Vitória együttesével játszhat a döntőbe jutásért.


1 nappal 40. születésnapja előtt történelmet írt Skóciában a Rangers kapitánya, David Weir. Az örökifjú hátvédet vasárnap a skót újságírók az Év Játékosának választották. Weir ezzel a valaha volt legidősebb futballista, aki átvehette a díjat. A bekk a korábbi Rangers-legendát, az 1986-ban, 37 évesen kitüntetett Sandy Jardine-t taszította le az első helyről. A veterán védő megérdemelten végzett a szavazás élén, idén csapata összes bajnokijának minden percét a pályán töltötte. A héten nemcsak Weir döntött rekordot Skóciában, hanem a Motherwell és a Hibernian is, a két együttes bajnokija 6-6-ra végződött szerda este - jelenleg ez a leggólgazdagabb meccs a skót Premier League történetében.


(a fifa.com alapján)


*****


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább