A Bajnokok Ligája-szezon, számokban

A Bajnokok Ligája-szezon, számokban

, focitipp.hu

Stat-attack, az UEFA honlapjának segítségével.



0 ponttal és 0 góllal zárta a csoportkört a Maccabi Haifa. Az izraeli együttes azonban utolsó öt meccsét egyaránt minimális, 1-0-s arányban veszítette el a Bayern München, a Juventus és a Bordeaux ellen.

1 idegenben szerzett góllal bizonyult jobbnak a csoportmeccsek során az Atlético Madrid az APOEL Nicosiánál, így elcsípte a harmadik helyet a kvartettben, és az Európa Ligában folytathatta a szereplést, ahol végül győzni tudott.


3 sárga lappal hozta le hat csoportmeccsét a Liverpool.


4 gólt lőtt Lionel Messi az Arsenal elleni negyeddöntő visszavágóján, és ezzel beállította Andrij Sevcsenko, Ruud van Niltelrooy, Dado Prso, Simone Inzaghi és Marco van Basten BL-rekordját.


5 perce tartott már a hosszabbítás a Standard Liége-AZ Alkmaar mérkőzésen, mikor a hazaiak kapusa, Sinan Bolat előremerészkedett, és befejelte együttese egyenlítő gólját. A Liége ezzel kvalifikálta magát az Európa Ligába a BL csoportköréből. Ugyanezen a napon a Bayern München kapusa, Hans-Jörg Butt tizenegyesből talált be a Juventus ellen.


6 év telt el azóta, hogy utoljára angol csapat nélkül zajlott a Bajnokok Ligája fináléja. 2004-ben a szintén José Mourinho vezette FC Porto diadalmaskodott a Monacóval szemben.


16 pontot gyűjtött össze a Bordeaux a csoportmérkőzések során. Ezzel a csoportkör legjobbja lett.


18 nemzet képviseltette magát idén a főtáblán, ez az elmúlt 10 esztendőt tekintve rekordnak számít.


19 gólt kapott a Debrecen a csoportkörben, és ezzel egalizálta a Dinamo Kijev (2007/08) és a Ferencváros (1995/96) negatív csúcsát.


30 alkalommal szabálytalankodtak a szezonban a Bayern München középpályásával, Bastian Schweinsteigerrel szemben.


40 éves és 127 napos volt Jens Lehmann, mikor lejátszotta pályafutása utolsó BL-meccsét. A Stuttgart kapusa a Barcelona elleni nyolcaddötő második felvonásán búcsúzott az európai futballtól.


66 százalékban birtokolta átlagban a labdát a Barcelona a mérkőzései folyamán.


100. BL-meccsét is lejátszotta az idényben Iker Casillas és Andrij Sevcsenko. A két játékossal 13-ra emelkedett a századosok száma. Azzal, hogy a Barcelona nem jutott be a döntőbe, Xavi Hernández egyelőre megragadt 99 fellépésnél.


130 BL-meccsével a tizenhármak névsorát Raúl González vezeti, és a góllövőlistán is a Real Madrid ikonja az éllovas, 66 találattal. 


320 gól esett az idei BL-kiírásban.


326 nap telt el aközött, hogy az FK Mogren a kvalifikáció első körében 2-0-ra legyőzte a Hibernians együttesét, és hogy Javier Zanetti Madridban felemelte a BL-serleget,


700. hivatalos Inter-meccsét követően.


1170 percet (azaz minden meccs minden percét) csak négy játékos töltött a pályán a döntő résztvevői közül: Hans-Jörg Butt, Philipp Lahm, Júlio César és Javier Zanetti.


7 100 000 eurót zsebelt minden csapat, amely részt vett a csoportkörben.


(Forrás: UEFA)



*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább