Mikor lőtt utoljára hat bajnoki gólt egy Mourinho-csapat?

Mikor lőtt utoljára hat bajnoki gólt egy Mourinho-csapat?

, focitipp.hu

A hét számokban

A Mainz és a Rennes tündököl, a Liverpool és a Bayern München szenved, José Mourinho pedig hatgólos sikert arat csapatával. A feje tetején áll a futballvilág.



40 év telt el azóta, hogy a Rennes utoljára az élen állt a francia bajnokságban. A vörös-feketék vasárnap a Toulouse 3-1-es legyőzésével ismét felléptek a számukra szokatlan pozícióba. A csapat nem érdemtelenül vezeti a tabellát, nyolc forduló után még veretlen, és eddig csak négy gólt kapott, ami szintén rekord, igaz csak holtversenyben. Érdekesség, hogy mikor 1970-ben a Rennes utoljára listavezető volt, nem a bajnokságban diadalmaskodott, hanem a francia kupában végzett az élen. A hétvégén ünnepelt az Auxerre edzője, Jean Fernandez is Franciaországban, a tréner 500. Ligue 1-meccsén ült le a kispadra.

21-ből 21 pontot gyűjtött be a Rangers és a Celtic is a skót bajnokság első hét fordulójában. Korábban hasonlóra még volt példa a skót élvonalban. Legutóbb az 1916/17-es idényben rajtoltak majdnem ilyen jól a glasgow-i óriások, akkor azonban mindkét együttes megállt hat egymást követő győzelemnél. A Celtic menedzsere, Neil Lennon is közeledik egy rekordhoz, mióta márciusban átvette a csapat irányítását, a zöld-fehér együttes mind a 15 meccsét megnyerte a bajnokságban. A csúcsot egyébként így is a Celtic tartja, 2004-ben a csapat 25 mérkőzést nyert egymás után - Neil Lennon pedig játékosként részese volt a szenzációs menetelésnek.


7 zsinórban aratott győzelemmel kezdte a szezont a Mainz a Bundesligában, és ezzel beállította a Bayern München (1995/96) és a Kaiserslautern (2001/02) rekordját. Thomas Tuchel együttese szombaton a Hoffenheim ellen aratott 4-2-es sikert, folytatva egy másik nagyszerű sorozatát: a csapat eddigi összes meccsén legalább két gólt szerzett, miközben összesen csak hármat kapott - éppen annyit, amennyit a története legrosszabb Bundesliga-rajtját produkáló Bayern München lőtt. A bajorok a hétvégi fordulóban ismét kikaptak, ezúttal az a Dortmund győzte le őket, amelynek útoljára három évvel és kilenc hónappal ezelőtt sikerült nyernie az Allianz Arenában.


6 gólt lőtt vasárnap a Real Madrid a Deportivo La Corunának. Ez volt az első alkalom kilenc év óta, hogy egy José Mourinho által vezényelt csapat egy bajnokin hatszor betalált. Mourinho ezt megelőzően 2001 decemberében, még a Leiria edzőjeként aratott 7-0-s győzelmet a Salgueiros felett. A Real Madrid számára sem mindennapi dolog, hogy hatszor veszi be a Depor kapuját, ez eddig csak egyszer történt meg, még 1945-ben. A hazai Real-győzelem azonban nem volt meglepő, a Deportivo 41 meccset játszott története során a Bernabéuban, és csak kettőt nyert meg.


1 győzelem, három döntetlen és három vereség - így kezdte a 2010/11-es Premier League-szezont a Liverpool. A Vörösök 57 éve nem rajtoltak ilyen gyengén a bajnokságban. A negatív rekordot az 1953/54-es szezonban állította fel a gárda, mikor első hét meccséből négyet elveszített, kétszer ikszelt, és csak egyszer győzött. A Liverpool abban az évben kiesett az élvonalból. A Premier League-ben az elmúlt héten született egy különleges rekord is, Didier Drogba 13. meccsén belőtte 13. gólját is Arsenal ellen. A Chelsea, ha az elefántcsontparti csatár a pályán volt, még sohasem kapott ki az Ágyúsoktól. A mérleg tíz győzelem, három döntetlen.


(A fifa.com alapján)


*****

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább