Megszakadt a PSG remek sorozata, klubrekordot döntött a Chelsea

Megszakadt a PSG remek sorozata, klubrekordot döntött a Chelsea

, focitipp.hu

A hét számokban

A Chelsea otthona bevehetetlen, Carragher ismét öngólt vétett, Pizarro meghódította a Bundesligát. Heti számadás.



725 percig őrizte kapuját a góltól a Paris Saint-Germain a múlt csütörtöki Borussia Dortmund elleni Európa Liga-mérkőzésig. A sorozatnak Nuri Sahin tizenegyesből vetett véget az 1-1-re végződő találkozó 50. percében. Úgy tűnik, a PSG-t megviselte, hogy véget ért az augusztus óta tartó csoda, mivel a hétvégi bajnokin rögtön három gólt is beszedtek a párizsiak az Auxerre ellen. Az elsőt Nené már a meccs ötvenedik másodpercében bevitte - eddig ez a Ligue 1 leggyorsabb találata.

134. gólját is megszerezte a hétvégén a Bundesligában Claudio Pizarro, ezzel a perui lett minden idők legeredményesebb külföldi játékosa a német bajnokságban. Pizarro már májusban egalizálta Giovane Elber korábbi rekordját, az elmúlt öt hónapban azonban képtelen volt a kapuba találni. A Werder csatárának a szezonban nem ment a góllövés, a Bundesligában azonban lassan gólcsúcs születik. A csapatok az idei kilenc fordulóban 3.09 -os gólátlagot produkáltak, amely 23 éve magasan a legjobb a ligában. A szezonban eddig csak öt gólnélküli döntetlen született, ebből hármat a mezőny legkevesebb gólját szerző, aktuális bajnok Bayern München produkált.


15 öngólt számlál együtt Richard Dunne és Jamie Carragher az angol bajnokságban. A hétvégén mindkét védő ismét bevette saját csapata kapuját. Dunne pályafutása alatt nyolcszor, Carragher hétszer lőtt rossz hálóba, így jelenleg ők a kategória abszolút királyai. Bár a listát Dunne vezeti, az Aston Villa védője tíz alkalommal az ellenfeleknek is betalált, míg a Liverpool bekkje csupán három "rendes" gólt lőtt karrierje során. Angliában a hétvégén született egy klubrekord is: A Chelsea lejátszotta sorozatban nyolcadik mérkőzését kapott gól nélkül a Stamford Bridge-en.


10 gólt kapott a Feyenoord vasárnap a PSV Eindhoventől a holland bajnokságban. A 10-0 a valaha volt legnagyobb arányú vereség, amit a rotterdami csapat elszenvedett. A klub korábbi negatív rekordja egy 8-2 arányú vereség volt, amit az Ajax mért a csapatra még 1983 szeptemberében.


4 zsinórban aratott győzelmével, és hét mérkőzés óta tartó veretlenségével 16 év óta a legjobb bajnoki rajtját produkálta a Lazio a Serie A-ban. Az 1994/95-ös idényben a jó kezdés ezüstérmet ért a csapatnak. A Lazio jelenleg négypontos előnnyel vezeti az olasz bajnokságot, és a statisztikák alapján a csapat akár a Scudettót is megkaparinthatja: A rómaiak két bajnoki címük megszerzésekor (1974, 2001) nyolc fordulót követően rosszabb mutatókkal álltak a tabellán.


(a fifa.com alapján)


*****


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább