Tadzsik csapat fenyegeti a Rosenborg rekordját

Tadzsik csapat fenyegeti a Rosenborg rekordját

, focitipp.hu

A hét számokban

Veretlenül lett bajnok a Rosenborg, BL-rekordot döntött a Marseille, kilenc gólt kapott egy meccsen az Aberdeen. Heti számadás.



4028 nap, azaz több mint egy évtized telt el azóta, hogy az Atlético Madrid utoljára legyőzte a Real Madridot a városi derbin. A negatív sorozat a hétvégén sem szakadt meg, a Real kényelmes, 2-0-s győzelmet aratott a Bernabéuban, és ezzel 18 meccsesre növelte veretlenségi szériáját a városi riválissal szemben. A két csapat az erőviszonyokat tekintve egyre messzebb kerül egymástól: a Real tavaly 49 ponttal előzte meg az Atléticót a bajnokságban, idén pedig 11 forduló után 12 pont különbség van a két fővárosi gárda között.

107 évvel az alapítás után az Aberdeen elszenvedte története legnagyobb arányú vereségét a skót bajnokságban. Szombaton a Celtic 9-0-ra gázolta le a piros-fehéreket a Celtic Parkban. A korábbi legnagyobb vereséget szintén a Celtic mérte a Vörösökre, 1965-ben 8-0-ra végeztek a csapatok. A Celtic és az Aberdeen tart közösen egy másik rekordot is, 1937-ben a két csapat kupadöntőjét 147 365 néző tekintette meg a Hampden Parkban. Ennél több néző soha egyetlen más kupadöntőre sem gyűlt össze sehol a világon.


7 gólt lőtt múlt szerdán a Marseille a szlovák bajnok Zilinának a BL-ben, miközben egyet sem kapott. A 7-0-val a franciák bekerültek a BL-rekorderek közé, eddig még egyetlen csapatnak sem nyert hét góllal idegenben a legrangosabb európai kupában. A Marseille teljesítményével egy hazai csúcsot is beállított, a francia csapatok közül eddig csupán a Lens tudott 7-0-ra győzni idegenben az európai porondon, még 1995-ben az UEFA-kupában, a luxemburgi Avenir Beggen ellen. A BL legnagyobb arányú győzelme azonban továbbra is a Liverpoolé, a Vörösök 2007-ben 8-0-ra ütötték ki a Besiktast.


0 vereség, 30 forduló alatt - így lett bajnok Rosenborg Norvégiában. A trondheimi csapat az első olyan együttes a Tippeligaen történetében, amelynek veretlenül sikerült elhódítania a bajnoki trófeát . A 30 meccses veretlenségi széria jelenleg az egész világon egyedülálló, de a norvégokat a tadzsik Istiqlol Dushanbe hamarosan túlszárnyalhatja: a pénteken története első bajnoki címét szerző együttes 28 mérkőzés óta nem kapott ki, és még négy forduló van hátra a tadzsik pontvadászatból.


(a fifa.com alapján)


*****


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább