Keserű Inter-rekord és 4000 Real Madrid-gól

Keserű Inter-rekord és 4000 Real Madrid-gól

, focitipp.hu

A hét számokban

Futballsztorik és érdekességek, a számok tükrében.



4000 gólt szerzett a Real Madrid története során, bajnoki mérkőzéseken az 1947-ben megnyitott Bernabéuban. A 4000. találatot Cristiano Ronaldo lőtte be a Levante elleni bajnokin. A portugál támadó a történelmi góllal mesterhármast ünnepelt - immáron a tizenkettediket madridi mezben. A meccsen Ronaldo egy tizenegyest is értékesített, ez volt zsinórban a 21. belőtt büntetője. A Real Madrid csapatkapitánya, Iker Casillas is ünnepelhetett, vasárnap a 437. mérkőzését játszotta végig, ezzel beérte a csúcstartó Manuel Sanchíst. A Barcelona számára nem volt ilyen sikeres a hétvége, a katalánok 3-2-re kikaptak az Ossasunától, és idén 22 forduló után már hárommal több pontot veszítettek, mint tavaly az egész szezonban.

37 év telt azóta, hogy a Lille öt gólt kapott egy hazai bajnokin: 1974 novemberében az Angers 5-1-re győzött az LOSC stadionjában. Vasárnap a Bordeaux emlékeztette a piros-fehéreket a kellemetlen incidensre, mikor 5-4-re legyőzte idegenben a címvédőt. A Lille úgy indult neki a rangadónak, hogy előző négy hazai meccsén még gólt sem kapott, de ez a sorozat már a második percben megszakadt, mikor Nicolas Maurice-Belay belőtte első gólját a meccsen. A lapok azonban később nem róla, hanem a hosszabbításban a győztes gólt megszerező, és szintén duplázó Ludovic Obraniakról cikkeztek. A lengyel januárban igazolt át a Lille-től a Bordeaux-hoz, és eddigi három meccsén három gólt termelt a Girondins színeiben. Obraniak egyébként utoljára két évvel ezelőtt tudott duplázni, még a Lille játékosaként (Lille-Boulogne 3-1).


30 lövést eresztett kapura az Inter a Novara elleni hétvégi meccsén, ez a jelenleg futó szezonban rekordnak számít. A nerazzurrik azonban így sem tudták bevenni a sereghajtó kapuját, és végül a meccset is elbukták (0-1). A Novara találatát a milánói születésű Andrea Caracciolo jegyezte, a 30 éves csatár pályafutása során már hetedszer volt eredményes az Inter ellen, és nincs még egy olyan csapat, amelynek ennyiszer be tudta venni a hálóját. A győzelem a Novarának több szempontból is vízválasztó volt: a gárda első sikerét aratta idén idegenben, míg az együttes élére frissen kinevezett Emiliano Mondonico 14 sikertelen kísérletet követően megnyerte első meccsét a San Siróban. Az Inter utolsó öt tétmeccséből négyet elbukott, ráadásul ezeken a találkozókon gólt sem szerzett, míg az öt mérkőzés óta tartó nyeretlenség a milánóiak legrosszabb szériája 2004 márciusa óta.


5. gólját lőtte karrierje során Joleon Lescott az Aston Villának. A Manchester City játékosa ezzel történelmet írt, a Premier League történetében nincs még egy olyan védő, aki négynél több gólt tudott lőni ugyanannak a csapatnak. A sors azonban kegyetlen: Joleon Lescott 1982-ben, Birminghamben született, abban az évben, mikor az Aston Villa megszerezte története eddigi egyetlen BEK-győzelmét, és a védő gyerekkorában a Villa fanatikus szurkolója volt. A hétvégi 1-0-s City-győzelemmel azonban rég nem látott mélységbe taszította egykori kedvenceit: a birminghamiek 7 mérkőzés óta nyeretlenek odahaza, hasonlóra utoljára 1987-ben volt példa.


1 - Filmbe illő módon mutatkozott be Roy Caroll az Olimpiakoszban. A kapus a Rubin Kazany elleni Európa Liga-találkozón csereként állt be a kiállított Megyeri Balázs helyére, és első labdaérintésével hárította Bebras Natcho tizenegyesét. Az egykori manchesteri hálóőr ezt megelőzően még soha, semmilyen sorozatban nem ért labdához a görög csapat mezében. A meccset végül az Olimpiakosz nyerte 1-0-ra. Ez volt sorozatban a csapat ötödik tétmeccse, amelyen nem kapott gólt.


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább