Történelmi mélységben az Inter, Trezeguet újra villog (A hét számokban)

Történelmi mélységben az Inter, Trezeguet újra villog (A hét számokban)

, focitipp.hu

Az elmúlt hét legérdekesebb statisztikái.



900. hivatalos mérkőzését játszotta szombaton Ryan Giggs a Manchester United színeiben, 7666 nappal azután, hogy 1991 márciusában debütált a Vörös Ördögöknél. A walesi veterán stílusosan ünnepelte meg a jubileumot: a ráadás perceiben győztes gólt lőtt a Norwich ellen. Remekelt a manchesteriek másik veteránja, Paul Scholes is, aki a 2-1-re végződő mérkőzésen szintén betalált. Utoljára több mint öt éve fordult az elő, hogy Giggs és Scholes is gólt szerzett ugyanazon a találkozón. Egy nappal később Londonban is történelmi eseménynek lehettek tanúi a Premier League rajongói. Az Arsenal-Tottenham (5-2) találkozón a Spurs csatára, Emmanuel Adebayor góllal ünnepelte 28. születésnapját, és ezzel az 1960-as években fénykorát élő Jimmy Robertson után ő lett a második olyan futballista, aki az Arsenal és a Tottenham mezében is eredményes tudott lenni a kelet-londoni derbiken.

19. majd 20. egymást követő tétmeccsét is megnyerte a múlt héten a hazai versenysorozatokban a Celtic, és ezzel új klubcsúcsot állított fel. A teljesítmény nagyságát jelzi, hogy a régi rekordot 1966 óta az a Jock Stein-féle alakulat tartotta, amely 1967-ben Lisszabonban a magasba emelhette a BEK-serleget. A 20 meccses nyerő szériát elsősorban jó védekezésével alapozta meg a glasgow-i csapat: a húszból 15 találkozón gólt sem kaptak. A menetelésnek (és az ellenfelet sújtó tízpontos büntetésnek) köszönhetően a zöld-fehérek előnye így már 20 pont az örök rivális Rangersszel szemben. Érdekesség, hogy három hónappal ezelőtt még az utóbbi csapat mondhatott magáénak 15 pontos előnyt a bajnokságban.


8 gólt esett szombaton a Lyon és PSG rangadóján (4-4) a francia élvonalban. Ez önmagában még nem szezoncsúcs, más korábbi találkozókkal együtt azonban már említésre méltó teljesítmény: idén ez volt az ötödik olyan meccs a Ligue 1-ben, amelyen nyolc, vagy annál több találat született. Hasonlóra utoljára az 1977/78-as bajnoki kiírásban volt példa. A korábbi találkozók eredményei: Sochaux-Rennes 2-6, Montpellier-Dijon 5-3, Lille-Nice 4-4, Bordeaux-Lille 5-4.


5. vereségét szenvedte el zsinórban az Inter a hétvégén. Azalatt a 17 év alatt, mióta a csapatkapitány, Javier Zanetti a csapatot szolgálja, ilyen még nem fordult elő a nerazzurrikkal. Az utolsó csapást az a Napoli mérte a csapatra, amely az 1967/68-as szezon óta először tudott oda-vissza nyerni a milánóiak ellen. Az Internek elsősorban a góllövéssel van gondja, a gárda utolsó négy meccsén nem talált a kapuba - ilyet utoljára 1987-ben tapasztalhatott meg a San Siro közönsége. Mindez oda vezetett, hogy az Inter jelenleg története legrosszabb szezonját futja: idén már 11 vereséget könyvelhetett el a bajnokságban, megdöntve ezzel az 1947-ben produkált negatív klubcsúcsot.


4 góllal terhelte meg vasárnap a River Plate a Desamparados kapuját (1-4) az argentin bajnokság második vonalában. A csapat első két találatát egy ikerpár, Rogelio Gabriel Funes Mori és Ramiro Funes Mori jegyezte. A klubnál utoljára 44 éve volt példa hasonlóra, mikor Daniel és Ermindo Onega is betalált a Chacarita elleni találkozón. A lőlapra feliratkozott egy régi ismerős, David Trezeguet is, aki cserként beállva volt ismét eredményes. Bár a francia világbajnok idén csupán 74 percet játszott új együttesében, máris három gólnál jár, azaz átlagosan 24, 6 percenként talál a kapuba.


(A fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább