Újonc csodacsatárok és a Real Madrid brazil kabalája

Újonc csodacsatárok és a Real Madrid brazil kabalája

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, érdekességek, statisztikák az elmúlt napokból.



939 hazai mérkőzést játszott 56 éves fennállása során a PSV, és még sohasem kapott hat gólt otthon. Egészen vasárnapig, amikor a Twente 6-2-re lemosta az eindhovenieket saját pályájukon. Az, hogy a Twente győzni tudott a PSV ellen nem meglepő, a két csapat utolsó tíz találkozóján a piros-fehérek ugyanis nyeretlenek maradtak.

85 gólt termelt a spanyol liga eddig megrendezett 25 fordulójában a Real Madrid, és ezzel új rekordot állított fel. A Blancók az Espanyol hétvégi 5-0-s legyőzésével döntöttek csúcsot. Érdekesség, hogy a spanyol bajnokságban az Espanyol az egyetlen olyan csapat, amely a Mourinho-érában még nem talált a Real Madrid kapujába. A vasárnapi találkozón Cristiano Ronaldo megszerezte idei 30. bajnoki gólját, ezáltal két egymást követő szezonban is elérte a bűvös harmincas határt. A spanyol liga történetében Cristiano Ronaldón kívül ez eddig csak egy játékosnak sikerült, Lionel Messinek. Az Espanyol elleni találkozón ismét nyerő embernek bizonyult Kaká is: a brazil középpályás eddig 17 mérkőzésen talált be Madrid-mezben, csapata mind a 17 találkozót megnyerte.


5 lövést eresztett kapura Fulham-játékosként Pavel Pogrebnyak első három meccsén, és mind az ötből gól született. Az orosz csatár hétvégén triplázott a Wolverhampton Wanderers ellen, és ezzel máris beírta magát a londoni klub rekorderei közé: rajta kívül eddig csupán két játékosnak sikerült három gólt lőnie egy Premier League-meccsen a Fulham mezében. A Wolverhampton számára az 5-0 rekordvereségnek számít, igaz, csak holtversenyben. 2003-ban a Chelsea verte ugyanilyen arányban a Farkasokat. Mindeközben a tabella másik végén is született egy csúcs, a Manchester City megnyerte 19. egymást követő hazai bajnokiját, amivel egalizálta a városi rivális United rekordját. Roberto Mancini együttese a 19 győzelemből ötöt az előző szezonban jegyzett, 14-et pedig idén, azaz a jelenleg futó bajnokságban az eddigi összes hazai meccsét behúzta a csapat. Ilyen sorozatot utoljára a Newcastle United produkált az angol első osztályban, az 1906/07-es idényben. Volt azért mit ünnepelnie a Manchester Unitednek is, Sir Alex Ferguson a hétvégén a 986. alkalommal ült bajnoki meccsen a csapat kispadján, átadva ezzel a múltnak Sir Matt Busby rekordját.


5 mérkőzést játszott le eddig a Mainz együttesében Mohamed Zidan, és mind az öt találkozón eredményes volt. Az egyiptomi csatár karrierjében ez páratlan teljesítmény, de a topligákban sem megszokott, hogy egy játékos az első öt meccsének mindegyikén betaláljon új klubjában. Legutoljára 2009-ben Zlatan Ibrahimovic produkált hasonlót a Barcelona színeiben. A Bundesligában egy abszolút és két klubrekord is született a hétvégén: A Hoffenheim zsinórban hetedik döntetlenjét játszotta a bajnokságban, a Dortmund sorozatban nyolcadik Bundesliga-győzelmét aratta, míg a Wolfsburg 11. egymást követő bajnokiján is nyeretlen maradt.


3 gólt lőtt a múlt héten Lionel Messi a válogatottban Svájc ellen. Az argentin támadó először triplázott a válogatottban, a három góllal pedig rögtön felugrott az argentin örökranglista ötödik helyére, Daniel Passarella és Leopoldo Luque mellé. Messi csupán két találatra van attól, hogy befogja a 24 góllal a negyedik helyen tanyázó Luis Artimét, a vezető triótól azonban még rengeteg gól választja el. Diego Maradona 34, Hernan Crespo 35, Gabriel Batistuta pedig 56 találattal áll a dobogón. A múlt heti felkészülési találkozókon triplázott Roberto Soldado is a spanyol válogatottban, a Valencia csatára Venezuela ellen talált be háromszor. A világbajnok együttesben ritka a mesterhármas, legutóbb 2009-ben Fernando Torresnek jött össze a tripla Új-Zéland ellen a konföderációs kupán.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább