Drogba a százasok klubjában, a Juve az ikszek bűvöletében

Drogba a százasok klubjában, a Juve az ikszek bűvöletében

, focitipp.hu

A hét számokban

Az elmúlt hét történései, a számok tükrében.



100. gólját ünnepelhette a hétvégén Didier Drogba a Premier League-ben. Az elefántcsontparti támadó a Chelsea-Stoke City találkozó 68. percében csatlakozott a századosokhoz, akik között jelenleg ő az egyetlen afrikai labdarúgó. Légiósból sem találunk sokat az elit gólvágók között, Drogba Thierry Henry, Jimmy Floyd Hasselbaink, Robbie Keane, Dwight Yorke és Nicolas Anelka után a hatodik nem brit focista a 21-es listán.

95 - Hétfőn az Arsenal 2-1-re legyőzte a Premier League-ben a Newcastle United együttesét Robin van Persie és Thomas Vermaelen találataival. A belga védő a meccs 95. percében talált be, és ezzel klubtörténelmet írt, korábban az Arsenal még sohasem jegyzett győztes gólt a 94. perc után. Van Persie találata is említést érdemel. A támadónak ez volt a 26. gólja a szezonban, így Ruud van Nistelrooyt megelőzve immáron ő az egy idényen belül legtöbb gólt jegyző holland futballista a Premier League történtében. Az Ágyúsok győzelmükkel felállítottak egy különös rekordot is: zsinórban negyedik bajnokijukat nyerték meg hátrányból fordítva.


50 gólt lőtt idén 43 tétmeccsen Lionel Messi a Barcelonában, ami azt jelenti, hogy az argentin egymás után két szezonban is elérte a félszázas határt. Messi előtt ez csak egy embernek sikerült, Gerd Müller az 1971/72-es szezonban 50, az azt követő idényben pedig 55 gólt szorgoskodott össze a Bayern München mezében. Messi manapság saját magához mérten is parádésan teljesít, utolsó hat mérkőzésén (beleértve a válogatott legutóbbi találkozóját is) 16 gólt termelt. A kis argentin mutatóját elsősorban a múlt heti, Leverkusennek vágott öt BL-gól tornássza fel. Az öt góllal Messi természetesen csúcsot döntött, az idei BL-kiírásban produkált 12 találatával pedig beállította Ruud van Nistelrooy korábbi szezonrekordját. Ha ez még nem lenne elég, a Barcelona tizese Alan Shearert is megfosztotta egy elsőségtől: már nem az angolok egykori kiválósága az egyetlen, aki az európai topligák valamelyikében három egymást követő idényben is 30 gól fölé jutott.


36 veretlenül megvívott mérkőzést követően vereséget szenvedett a Boca Juniors. Az argentin sztárcsapatot a brazil Fluminense gyűrte le szerdán 2-1-re a Libertadores-kupában. A Boca ezt megelőzően közel egy éve, 2011 áprilisában kapott ki. A váratlan vereség lavinát indított el, a csapat ugyanis négy nappal később az argentin bajnokságban is beleszaladt egy pofonba: az Independiente idegenben 5-4-re verte a kék-sárgákat. A találkozó előtt az Independiente négy vereséggel állt az a Clausurában, és csupán egy szerzett gól állt a csapat neve mellett, míg a veretlen Boca addig még gólt sem kapott.


14. döntetlenjét játszotta a múlt héten a Juventus a Serie A idei szezonjában. A veretlen torinóiaknak a 2011/12-es kiírásban így már eggyel több döntetlenjük van, mint győzelmük. Ha a Zebrák tovább folytatják ezt a sorozatot, könnyen megdönthetik a klubrekordot: az 1955/56-os idényben 17-szer remizett a csapat. A Napolinak nincsenek hasonló gondjai, a dél-olasz gárda a hétvégén a Cagliari 6-3-as kiütésével behúzta zsinórban ötödik bajnoki győzelmét. A nápolyiaknak 1988 óta nem volt ilyen jó sorozatuk. A hétvégi fordulóban az Internek is volt oka az örömre, a milánóiak a Chievo 2-0-s legyőzésével maguk mögött hagyták 574 perce tartó gólcsendjüket.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább