Del Piero húsz éve lövi a gólokat, Benzema túlszárnyalta Zidane-t

Del Piero húsz éve lövi a gólokat, Benzema túlszárnyalta Zidane-t

, focitipp.hu

A hét számokban

Az előző napok legérdekesebb statisztikái.



101 gól, 92 mérkőzés alatt - Cristiano Ronaldo ezzel a teljesítménnyel írta be magát a La Liga rekorderei közé szombat este. A spanyol élvonalban korábban még senki sem érte el ilyen hamar a százgólos álomhatárt. A portugál mellett a Zaragoza elleni 5-1-es találkozón rekorder lett Karim Benzema is, aki 39. találatát jegyezte a spanyol bajnokságban, így már ő, és nem Zinedine Zidane a liga valaha volt legeredményesebb francia futballistája.

20 egymást követő Serie A szezonban láthattak már az olasz futball követői Del Piero-gólt. A Juventus ikonja idei első találatát vasárnap az Inter elleni 2-0-ra megnyert derbin szerezte meg. A torinóiaknak ez volt zsinórban a 30. veretlenül megvívott találkozójuk, amivel egalizálták a korábbi klubrekordot. A Juventus ráadásul sorozatban harmadszor húzta be a Derby d'Italiát, hasonlóra eddig csak 1996-ban volt példa, mikor a jelenlegi tréner Antonio Conte még játékosként erősítette a Zebrákat. Az Inter egészen más miatt fog emlékezni erre a találkozóra: a vereség után a vezetőség menesztette Claudio Ranierit, akivel a csapat az elmúlt két hónapban nyolc meccset veszített el. Az 1998/99-es szezon óta ez az első olyan idény, amelynek során a nerazzurrik két edzőtől is megváltak.


13. egymás utáni győzelmével a portugál tabella első helyére ugrott a Braga. A csapat több mint két év elteltével vezeti ismét hazája bajnokságát. Leonardo Jardim együttese 2011 novembere óta nem veszített pontot a ligában, amelyben az elmúlt két évtizedben csak a Portónak sikerült hasonló sorozatot produkálnia. A bajnoki címmel még nem rendelkező Bragának azonban nehéz lesz megtartania vezető helyét a bajnokság végéig, a SuperLiga 78 éves történetében ugyanis csak kétszer fordult elő, hogy a bajnok nem a Porto-Benfica-Sporting trióból került ki: 1946-ban a Belenenses, 2001-ben pedig a Boavista végzett az élen. A "három nagy közül" kettő most is Braga nyomában van, a Porto egy, a Benfica két pontra van a piros-fehérektől.


11 gólt rámolt be a Dortmund a Köln hálójába a csapatok idei két Bundesliga-meccsén, miközben csak egyet kapott. A 11-1-es összesítéssel a dortmundiak klubcsúcsot döntöttek, ezt megelőzően egy szezonon belül még egyetlen csapatnak sem rúgtak ennyi gólt. A sárga-feketék vasárnapi 6-1-es diadala ráadásul a klub történetének valaha volt legnagyobb arányú idegenbeli győzelme volt, igaz csak holtversenyben egy 1994-es, másik Köln elleni sikerrel. Kölni részről is dőltek meg rekordok a hétvégén: a csapat 64 éves fennállása óta először szedett be öt gólt egy félidő alatt, és megkapta története 900. gólját is hazai pályán - első csapatként a Bundesliga történetében.


4 büntetőt ítélt meg a játékvezető a szombati Union de Santa Fé- Racing Club (3-0) találkozón az argentin bajnokságban, de mind a négy tizenegyes kimaradt. A büntetők elvégzése között kísérteties hasonlóság mutatkozott: mindkét együttesnek volt olyan kísérlete, amit a kapus elsőre hárított, de a bíró megismételtette a rúgást, amit aztán a rúgó a kapu fölé bombázott. Nem ez volt az egyetlen szokatlan statisztika a találkozón: a Santa Fé már a kilencedik másodpercben megszerezte a vezetést Matias Martinez öngóljával. Ez jelenleg a Clausura-szezon leggyorsabb gólja.


(A fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább