Scholes, a manchesteri kabala

Scholes, a manchesteri kabala

, focitipp.hu

A hét számokban

Statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



100 szerzett gólnál jár már a Real Madrid a spanyol bajnoki idényben, pedig még csak 30 forduló ment el a szezonból. A Blancók a 100. találatot szombaton, az Osasuna hálójába helyezték el, Gonzalo Higuaín révén. A madridiak teljesítményükkel rekordot döntöttek a ligában, ilyen gyorsan még soha, egyetlen csapatnak sem sikerült elérnie a százas határt. A korábbi rekordot a Barcelona tartotta, a katalánok a 2008/09-es idényben 34 forduló alatt termeltek száz gólt. Érdekesség, hogy spanyol bajnokság elmúlt négy szezonjában a Real Madrid-Barcelona páros valamelyike mindig száznál több szerzett góllal zárta a bajnokságot, azt megelőzően azonban csak két olyan szezon volt, mikor ez sikerült a csapatoknak. Az 1989/90-es idényben a madridiak 107 találatot szorgoskodtak össze a 38 gólos Hugo Sánchez vezérletével, míg az 1996/97-es kiírásban a katalánok jutottak 102 találatig, amelyből a brazil Ronaldo egymaga 34-et vállalt. Szombaton a Real Madridnál is remekelt egy Ronaldo, a Blancók portugál támadója az 5-1-es sikerből egy 40 méteres szabadrúgásgóllal vette ki a részét. Ronaldónak ez volt idén az első gólja szabadrúgásból, és az első, amelyet a Reyno de Navarrában szerzett. A találattal a portugál már 37 gólnál jár a bajnokságban, jelenleg egy egységgel előzi meg Lionel Messit.

37 passz előzte meg Ashley Young gólját a Manchester United Blackburn elleni, 2-0-ra megnyert bajnokiján. A Vörös Ördögök ezzel beállították az egyiptomi válogatott 21. századi rekordját. (A fáraók a 2010-es Afrika-kupa elődöntőjében, Algéria ellen állították fel a csúcsot, mikor 37 pontos passzot követően hozták gólhelyzetbe Mohamed Abdel-Shafyt.) A találkozón a manchesteriek egy szezoncsúcsot is produkáltak: passzaik 91 százaléka sikeres volt. A Unitednek zsinórban ez volt a negyedik olyan bajnokija amelyen nem kapott gólt, a csapat pedig az utóbbi hetek remek teljesítményének köszönhetően öt pontra meglépett a tabellán városi rivális Manchester City elől. A kiváló szereplésnek még egy fontos tényezője van: Paul Scholes. A veterán középpályás visszatérése óta a manchesteriek a lehetséges 33 pontból 31-et begyűjtöttek a bajnokságban.


13 mérkőzéses gólszünet után vasárnap ismét a hálóba talált a Corinthians támadója, Liedson. A korábbi portugál válogatott csatár az Oeste hálóját vette be kétszer csapata 3-0-s idegenbeli sikere alkalmával a brazil paulista állami bajnokságban. Liedson ezt megelőzően 2011 novemberében volt eredményes egy Figueirense elleni brazil bajnokin. A háromgólos sikerrel a Corinthians pontszámban beérte a listavezető Sao Paulót.


12 pontot szerzett az észak-amerikai bajnokság (MLS) első négy fordulójában a Sporting Kansas City. A csapatnak 17 éves fennállása óta ez a legjobb szezonkezdése. Az MLS 2012-es idényében ráadásul már csak a Kansas az egyedüli száz százalékos együttes. A csapat szekerét jelenleg a négy forduló alatt három gólig jutó C.J. Sapong, és az öt gólpassznál járó Graham Zusi húzza. Nagy formában van a kapus, Jimmy Nielsen is, aki utolsó kilenc mérkőzéséből hetet lehozott kapott gól nélkül, az aktuális idényben pedig mindössze egyszer kapitulált.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább