Henry másodvirágzása és Lampard 150 gólja

Henry másodvirágzása és Lampard 150 gólja

, focitipp.hu

A hét számokban

Statisztikák, rekordok, érdekességek az elmúlt napokból.



150. Premier League-gólját szerezte Frank Lampard hétfőn, a Chelsea Fulham elleni, 1-1-re végződő bajnokiján. Lampard ezzel az első olyan középpályás lett a PL történetében, akinek sikerült elérnie a 150-es határt. Lampard már eddig is a Chelsea történetének legeredményesebb középpályása volt, újabb találatával pedig már az örökranglista második helyét ostromolja: csupán nyolc gól választja el attól, hogy beérje a londoniak legendás támadóját, Kerry Dixont. Hétfőn nemcsak Lampard nyújtott figyelemre méltó teljesítményt Angliában, hanem a Newcastle támadója, Papiss Cissé is. A szenegáli a Bolton elleni 2-0 alkalmával ismét eredményes volt, ami azt jelenti, hogy utolsó öt PL-meccsének mindegyikén betalált, és ezeken a találkozókon nyolc gólt termelt. A januárban szerződtetett Cissé a 2012-es naptári évben összesen tízszer volt eredményes, ezzel jelenleg ő a gólkirály az újévben.

99 bajnoki mérkőzés és öt teljes szezon ment le azóta, hogy a Real Madrid utoljára gólnélküli döntetlent játszott hazai pályán (2007, Betis). Vasárnap azonban megszületett a ritka eredmény a Bernabéuban, a Blancók 0-0-ra végeztek a Valenciával. A Real Madridnak ez volt a harmadik pontvesztése legutóbbi öt mérkőzése során, ami azonban még ijesztőbb lehet José Mourinho csapata számára, hogy a gárda utolsó három hazai bajnokija közül csak egyet nyert meg. Mindeközben a Barcelona tovább szárnyalt, a katalánok a hétvégén belőtték 161. góljukat a szezonban (minden sorozatot beleértve), ami új rekord Spanyolországban (a csúcsot azóta már 165 gólosra növelte a Barca). A korábbi rekordot a Real Madrid és a Barcelona közösen tartotta, a fővárosiak az 1959/60-as, a gránátvörös-kékek a 2008/09-es idényben jutottak 158 gólig.


14 bajnoki cím, 16 éven belül - ez az Olimpiakosz mérlege a közelmúltban. A pireusziak múlt szerdán söpörték be történetük 39. bajnoki címét Görögországban, miután három fordulóval a zárás előtt 10 pontos különbségre tettek szert az üldöző Panathinaikosszal szemben. Az Olimpiakosz 39 bajnoki elsősége jelenleg egyedülálló a kontinentális Európában. A szigeteken azonban más a helyzet. Szombaton a Celtic a Kilmarnock 6-0-s kiütésével megszerezte 43. bajnoki aranyérmét, ezzel azonban még csak az európai rekord közelébe sem került a zöld-fehér gárda, azt ugyanis 54 bajnoki elsőségével a csapat ősi riválisa, a Rangers birtokolja.


7 gólt lőtt a New York Red Bulls utolsó három bajnokiján Thierry Henry, és ezzel fellépett a góllövőlista élére. A francia csatár ráadásul az MLS történelemkönyvébe is beírta magát, miután három egymást követő héten választották meg a forduló legjobb játékosának. Henry az elismerést a Columbus Crew és a Colorado Rapids elleni duplájával, valamint a Montreal elleni mesterhármasával érdemelte ki. A világbajnok támadó ezt megelőzően 2005-ben, még az Arsenal játékosaként termelt hét gólt három meccsen. Henry a hét gól mellett a szezonban kiosztott már négy gólpasszt is, mindegyiket ékpárjának, a góllövőlistán hat találattal álló Kenny Coopernek.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább