Maratoni büntetőpárbaj és a ManCity nagy meccse

Maratoni büntetőpárbaj és a ManCity nagy meccse

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, érdekességek, statisztikák az elmúlt napokból.



100. gólját lőtte a hétvégén Neymar a Santos színeiben. A fiatal támadó a paulista bajnokságban, a Sao Paulo ellen érte el az álomhatárt, sőt át is lépte azt: a mérkőzésen mesterhármast lőtt, ami azt jelent, hogy jelenleg 102 gól áll a neve mellet, és csupán két találatra van attól, hogy beérje a klub örökranglistáján a Joao Paulo- Serginho Chulapa duót. A legendás páros (többek között) arról híres, hogy Pelé visszavonulása óta ők termelték a legtöbb gólt a csapat színeiben.

39 tétmérkőzést vívott meg zsinórban veretlenül a Juventus, és ezzel új rekordot állított fel Olaszországban. Az eddigi csúcsot a Milan tartotta, a rossonerók a 2004/05-ös szezonban 38 mérkőzésen át nem találtak legyőzőre. A Juve emellett az első olyan csapat lett a Serie A-ban, amely veretlen tudott maradni a bajnokság első 35 fordulójában. A torinóiak mindkét csúcsot a hétvégi, Novara elleni, 4-0-ra megnyert meccsen állították fel, azóta pedig már mindkét szériájukat növelték eggyel a Lecce elleni szerdai döntetlennel. A Novara elleni találkozó egyébként a csapat sorozatbeli negyedik győztes meccse volt idegenben, ilyen menetelést utoljára 1979-ben produkáltak a zebrák. Olaszországban még két említésre méltó esemény történt a hétvégén: Zlatan Ibrahimovic megszerezte szezonbeli 26. gólját a bajnokságban, amivel megdöntötte egyéni Serie A-rekordját, Antonio di Natale pedig belőtte pályafutása 200. bajnoki találatát.


26 büntetőrúgás volt szükséges ahhoz, hogy az Olimpo és a Boca Juniors eldöntse, ki jut be a legjobb nyolc közé az argentin kupában. A csapatok a rendes játékidőben (és az azt követő hosszabbításban) 1-1-re végeztek, majd több mint 20 percig rugdosták a tizenegyeseket. A párharcot végül 11-10-re a Boca nyerte. Az Olimpónál Martin Rolle, a Bocánál pedig Cristian Chavez kétszer is szóhoz jutott a szétlövésben, de mindketten elhibázták mindkét kísérletüket.


8. bajnoki címét szerezte meg 10 éven belül a Porto. A sárkányok az újabb portugál bajnoki aranyat vasárnap, a Benfica botlásának köszönhetően gyűjtöttek be, a lisszaboni gárda ugyanis csak 2-2-es döntetlent játszott a Rio Ave együttesével, és ezzel elveszítette esélyét arra, hogy a hátralévő két fordulóban befogja az ősi riválist. A Porto egy nappal korábban a Maritimo 2-0-s legyőzésével tett szert behozhatatlan előnyre. A szombati győzelem a Porto negyedik bajnoki sikere volt zsinórban, a négymeccses menetelés során a bajnok még gólt sem kapott.


0, azaz nulla kapura lövést produkált a Manchester United a City elleni városi rangadón. A Vörös Ördögök utoljára három évvel ezelőtt, egy Arsenal elleni bajnokit (2009. május 16.) zártak hasonló statisztikával. Az a meccs 0-0-s döntetlennel végződött, az egy pont pedig elég volt Unitednek ahhoz, hogy élre álljon a bajnokságban, és később meg is nyerje azt. Hétfőn mindez fordítva történt, a Manchester City az 1-0-s sikerrel megelőzte riválisát a táblázaton (jobb gólaránnyal), és ha megnyeri két hátralévő meccsét, megszerzi az aranyérmet. A győztes találatot a City egy szöglet után vitte be, ez volt a csapat szezonbeli 14. gólja sarokrúgás után, ami rekordnak számít a mezőnyben. A City emellett megtörte egy rossz sorozatát is, a csapat - tiszta játékidőben számolva - hat óra elteltével tudta bevenni otthon a United hálóját. A találkozón az is eldőlt, hogy az idei bajnokságban a City végez a legjobb hazai mérleggel, Roberto Mancini együttese jelenleg 17 győzelmet és 1 döntetlent számlál a City of Manchester Stadionban. Az elmúlt kilenc évben mindig az a csapat nyerte az angol bajnokságot, amelyik otthon a legtöbb pontot gyűjtötte.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább