Casillas világrekordjai és Guardiola trófeái

Casillas világrekordjai és Guardiola trófeái

, focitipp.hu

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



73. alkalommal fordult elő, hogy Iker Casillas nem kapott gólt a spanyol válogatott kapujában. A Real Madrid portása a Furia Roja Szerbia elleni, 2-0-ra megnyert mérkőzésén rekorder lett e tekintetben, az élről a hollandok legendáját, Edwin van der Sart taszította le. Szerdán aztán Casillas újabb rekorddal jelentkezett: a Dél-Korea elleni 4-1-es siker alkalmával ő lett az első olyan futballista a világon, aki 95 válogatott mérkőzésen hagyta el győztesen a pályát. (A rekordon Casillas korábban Lilian Thurammal osztozott.) A rekordra láthatóan készült a madridi ikon, a spanyolok kapujában a mérkőzés nagy részében Pepe Reina állt, Casillas csak az utolsó kilenc percre ugrott be.

19. mérkőzését vívta meg zsinórban veretlenül a francia válogatott az Izland elleni barátságos találkozóján - ez jelenleg a leghosszabb válogatott veretlenségi sorozat a világon. A franciák 2010 szeptembere óta nem kaptak ki, bár vasárnap nagyon közel voltak hozzá. Az izlandiak a találkozón már 2-0-ra is vezettek, Laurent Blanc csapatának innen sikerült felállnia. A francia csapattal utoljára hét évvel ezelőtt esett meg, hogy kétgólos hátrányból fordítani tudott. A gárda győztes gólját Frank Ribéry lőtte, a Bayern München szélsője 1330 perc után volt ismét eredményes a válogatottban.


14 trófeát gyűjtött be a lehetséges 19-ből a Barcelona Pep Guardiola vezetésével az elmúlt három és fél évben. A katalánok leköszönő trénere az utolsó serleget pénteken, a Copa del Rey fináléja után tehette a vitrinbe. Guardiola a 14 trófeával minden idők legsikeresebb edzője lett Barcelonában. Klubcsúcsot döntött pénteken a csapat is: egyrészt a gránátvörös-kékek 26. alkalommal hódították el a spanyol kupát, amivel három egységnyire növelték előnyüket a legyőzött Athletic Bilbao előtt, másrészt a fináléban belőtték idei 175. góljukat, átadva a múltnak az eddigi 172 gólos rekordot. A 172 gólból Messi egymaga 73-at vállalt, ennyit Barcelona-játékos még sohasem termelt egy idényben. Guardiola vezényletével a Barcelona produkált még egy elképesztő statisztikát: a katalánok mind a 247 meccsükön, amelyen Guardiola ült a kispadon, többet birtokolták a labdát ellenfelüknél.


3 gólt lőtt Eren Derdiyok az 5-3-as hazai sikert hozó Svájc-Németország barátságos találkozón. Michael Owen 2001-es, müncheni mesterhármasa óta, ez volt az első eset, hogy egy játékosnak sikerült tripláznia a német válogatott ellen. A Nationalelf a korábbi nagy menetelés után kifulladt, Joachim Löw együttese zsinórban a második meccsét veszítette el - hasonlóra kilenc éve nem volt példa. A Svájc elleni meccset valószínűleg rémálomként élte meg Marc-André ter Stegen, a németek debütáló kapusa, aki 58 év után az első olyan hálóőr lett a Nationalelfnél, aki első meccsén 3-nál több gólt szedett be. A fiatal portás azonban mindezt veheti jó előjelnek is. 58 évvel ezelőtt Heinrich Kwiatkowski újoncként nyolc gólt kapott a magyar válogatottól az 1954-es világbajnokság csoportkörében. Mindannyian tudjuk, hogyan zárult az a torna...


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább