Beckhamék villámnégyese és az új Freddie Ljungberg

Beckhamék villámnégyese és az új Freddie Ljungberg

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



16 évesen és 269 naposan megszerezte első találatát a svéd bajnokságban Melker Hallberg, a Kalmar futballistája. A fiatal középpályás - akit hazájában Freddie Ljungberghez hasonlítanak - mindezt filmbe illő módon tette: a listavezető Elfsborg ellen a cserepadról beállva, az utolsó percben volt eredményes, csapata pedig a góllal 2-1-re megnyerte a találkozót. Mint később kiderült, Hallberget a Kalmar trénere csak azért nevezte a mérkőzésre, mert a csapatkapitány Henrik Rydström eltiltását töltötte. Érdekesség, hogy Rydström két évvel azelőtt debütált a Kalmarban, hogy Hallberg megszületett.

16 klub, 16 év alatt, 7 különböző országban. Ez Sebastián Abreu pályafutásának rövid összefoglalója. Az uruguayi támadó szombaton ismét debütált, ezúttal a brazil Figueirense együttesében. A bemutatkozás akár tökéletesre is sikerülhetett volna, az Atlético Mineiro elleni találkozó 63. percében Abreu 3-1-es vezetésnél jött le a pályáról. 11 perccel később azonban már az Atlético vezetett, és 4-3-ra meg is nyerte a meccset. Győzelmével a Ronaldinho vezette gárda megőrizte vezető helyét a brazil bajnokságban, a csapat jelenleg két ponttal előzi meg a Vasco da Gamát.


6-0-ra kiütötte a Sahtar Donyeck az Arzenal Kijevet az ukrán bajnokság nyitófordulójában. A hétszeres bajnok 2001 májusa óta nem aratott ekkora arányú győzelmet. A meccs hőse Henrik Mchitarjan volt, az örmény csatár két gólja mellé kiosztott két gólpasszt is. A Sahtar az előző szezon utolsó kilenc meccsét megnyerte, a címvédőnek így zsinórban ez volt a 10. győzelme a ligában. Donyeckben mindemellett lassan hagyománnyá válik a hibátlan szezonkezdés, a csapat 2009 óta minden idényt győzelemmel, és kapott gól nélkül indított.


4 gólt lőtt a 19. és a 28. perc között a Los Angeles Galaxy a Portland együttesének az MLS 21. játéknapján. A kilenc perc alatt szerzett négy találat klubrekord a kaliforniai csapatnál. A gólgyártást - egygólos hátránynál - David Beckham indította, az angol legenda előbb egy 35 méterről leadott bombával, majd egy precíz szabadrúgással mattolta az ellenfél kapusát. Néhány perc elteltével aztán jött a Galaxy másik két csillaga, Landon Donovan és Robbie Keane is, és már 1-4 állt a kijelzőn. Keane gólját Donovan készítette elő, a 30 éves középpályás így csatlakozott ahhoz az öt játékoshoz, aki pályafutása során legalább 100 gólpasszt jegyzett az amerikai ligában. Korábban ez csak Steve Ralstonnak (135), Carlos Valderramának (114), Prekinek (112), Jaime Morenónak (102) és Marco Etcheverrynek (101) jött össze. A Galaxy végül 5-3-ra győzött a találkozón, ez volt a csapat ötödik győzelme utolsó hét bajnokiján.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább