Lampard góljai és a Lyon szégyene

Lampard góljai és a Lyon szégyene

, focitipp.hu

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



193. gólját szerezte a Chelsea színeiben Frank Lampard a Southampton elleni 5-1-re megnyert FA-kupa mérkőzésen. A középpályás ezzel fellépett a klub góllövőlistájának második helyére, Kerry Dixon mellé. Lampardnak már csak tíz gól hiányzik ahhoz, hogy ő legyen a csapat történetének legjobb góllövője - ezt a címet jelenleg Bobby Tambling birtokolja. A veterán középpályásnak az FA-kupa találkozókon különösen jól megy a futball, utolsó 30 találkozóján összesen 20 gólt termelt. Teljesítménye a csapatra is jó hatással van: a Chelsea már 24 meccs óta veretlen az FA-kupában.

39 pontot gyűjtött össze a Lazio a Serie A őszi szezonjában. A csapat neve mellett eddig csupán kétszer állt legalább ennyi pont a bajnokság félidejében (1973/74, 1999/2000), és mindkét alkalommal bajnoki címet ünnepelhetett a gárda. A rómaiak sikerének titka elsősorban az új edző személyében keresendő: José Mourinho 2008-as Serie A-debütálása óta újonc tréner még nem indított olyan nagyszerű mérleggel, mint Vladimir Petkovic. (Mourinho az Interrel 41 pontot szerzett fél szezon alatt.) Sokat tett a jó őszi szereplésért az együttes kapusa, Federico Marchetti is, aki a Cagliari elleni hétvégi meccsen 606 perc után kapott ismét gólt. Marchetti közel volt a klubrekordhoz: 1974-ben Luca Marchegiani hálója 744 percen át volt bevehetetlen.


15 éve fordult elő utoljára a francia kupában az, hogy a címvédő nem jutott be a legjobb 32 közé a következő kiírásban. Szombaton azonban a Lyonnal ismét megesett ez a szégyen: a hétszeres bajnok egy 3-3-as döntetlent követően büntetőkkel kikapott a harmadosztályban szereplő Epinaltól. Megszenvedett a 32-be kerülésért a PSG is. A párizsiak három gólt kaptak az ötödosztályú Arrastól, de 4-3-ra így is sikerült győzniük. Lavezziéknek ez volt zsinórban a hatodik győztes tétmeccsük - Carlo Ancelotti irányításával eddig ez a csapat leghosszabb győzelmi szériája.


3 gólt lőtt Xabi Prieto a Bernabéuban a Real Madrid-Real Sociedad spanyol bajnokin. A középpályás a teljesítményével több figyelemre méltó statisztikát teremtett: Walter Pandiani 2007-es mesterhármasa óta ő az első játékos, akinek vendégként összejött a triplázás a Real Madrid stadionjában, és az elmúlt 15 évben ő az első futballista, aki két különböző találkozón is legalább két góllal terhelte meg a madridiak hálóját a Bernabéuban (Prieto a két együttes 2004-es madridi meccsén duplázott). A hétvégi találkozó lefújásakor mégis a Real Madrid hívei örülhettek, a blancók Adan kapus kiállítása ellenére is meg tudták fordítani az eredményt (4-3). Ünnepeltek a szurkolók Barcelonában is, a katalán gárda zsinórban a 36. La Liga-találkozóján szerzett legalább egy gólt, ami rekord a spanyol élvonalban.


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább