Francia villámgól és a legpechesebb Premier League-focista

Francia villámgól és a legpechesebb Premier League-focista

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



21 másodperc telt el csupán a Nancy-Lille mérkőzésből, mikor a vendégek támadója, Nolan Roux vezetéshez jutatta csapatát, és megszerezte a szezon eddigi leggyorsabb gólját. Roux a PSG sztárjának, Zlatan Ibrahimovicnak a rekordját döntötte meg öt másodperccel. A Lille a korán szerzett előnyt azonban nem tudta kihasználni, a meccs végül 2-2-es döntetlennel zárult. A Nancy együttesének ez volt a kilencedik iksze az idényben. A fordulóban még két említésre méltó esemény történt: az Évian-Brest találkozón Eden ben Basat belőtte a 2012/13-as francia szezon 500. gólját, a Nice pedig a Valenciennes 5-0-s kiütésével feljegyezte legnagyobb élvonalbeli sikerét 1989 óta.

18 győzelem, 19 forduló alatt - ez a Barcelona mérlege a spanyol bajnokságban félidőnél. A liga történetében még soha egyetlen csapat sem produkált ilyen kiváló őszi szezont. A katalánok előnye jelenleg 11 pont az üldöző Atlético Madriddal szemben, és 18 egységgel előzik meg a harmadik helyen álló ősi rivális Real Madridot. A Barca a legutóbbi fordulóban a remek formában lévő Málagát is legyűrte, Cesc Fábregas és Lionel Messi vezérletével. Fábregas a katalánokhoz való visszatérése óta 15 gólt lőtt és 17 gólpasszt adott, ezzel ő az elmúlt két szezon legproduktívabb középpályása a ligában. Messi újabb csúcshoz közelít: az argentin csatár zsinórban a kilencedik bajnokiján volt eredményes, és ha a következő találkozón is gólt szerez, beéri a Mariano Martin-Ronaldo párost. Mariano Martin az 1942/43-as, a brazil Ronaldo pedig az 1996/97-es idényben állította fel a tízmeccses rekordot.


4 gólt vágott a Bologna a Chievónak a két együttes szombati bajnokiján. A piros-kékek második alkalommal arattak négygólos sikert az idény során - ilyenre ezt megelőzően fél évszázaddal ezelőtt volt példa. A szombati győzelmet elsősorban a kiváló helyzetkihasználásuknak köszönhették a bolognaiak, a mérkőzésen ugyanis mindössze ötször lőttek kapura. Nem zárt ilyen jó hetet a Siena, amely zsinórban hatodszor kapott ki bajnokin, és ezzel megdöntötte a korábbi klubrekordot.


2 öngólt vétett, és egy büntetőt is kihagyott Jonathan Walters a Stoke City Chelsea elleni összecsapásán. Walters előtt eddig csak két olyan játékos volt a Premier League történetében, aki egy meccsen két öngólt rúgott, Jamie Carragher és David Proctor. Walters pechszériájának köszönhetően a Stoke 4-0-ra kikapott, és elkönyvelte legnagyobb arányú hazai vereségét 1985 óta. Emellett a vereséggel megszakadt a piros-fehérek remek hazai sorozata is: a hétvégi fordulót megelőzően a Stoke közel egy éven át nem kapott ki bajnokin a Britannia-stadionban.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább