Del Piero mesternégyese, Cavani századik gólja

Del Piero mesternégyese, Cavani századik gólja

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



150. gólját lőtte a hétvégén a Premier League-ben Michael Owen. A korábbi aranylabdás a Stoke City Swansea elleni 3-1-es veresége alkalmával talált be, a cserepadról beállva. Owen 18 hónap elteltével volt ismét eredményes az angol élvonalban. A csatár a találattal csatlakozott egy szűk körhöz: rajta kívül eddig csak hat futballistának sikerült elérnie a Premier League-ben a 150 gólos álomhatárt. Ők: Alan Shearer (260), Andy Cole (187), Thierry Henry (175), Robbie Fowler (162), Frank Lampard (158) és Wayne Rooney (151).

100 Serie A-találat áll szombat óta Edinson Cavani neve mellett a statisztikákban. A Napoli csatára a jubileumi gólt éppen az ellen a Fiorentina ellen szerezte meg, amelynek 2007 márciusában még az első olasz élvonalbeli találatát lőtte. Cavani az egy pontot érő góllal tovább növelte előnyét az üldözők előtt a góllövőlistán: az uruguayi a 2012/13-as szezonban már 17 gólt termelt, amely hárommal több, mint amit a második helyen álló Antonio Di Natale-Stephan El Shaarawy páros összehozott. Ha Cavaninak sikerül idén megszereznie Olaszországban a gólkirályi címet, akkor a parádés futballisták nyomába ered: Hernán Crespo személyében dél-amerikai játékos utoljára 2001-ben végzett a góllövőlista élén, a nápolyiak utolsó gólkirálya pedig Diego Maradona volt 1988-ban.

 

55 sikertelen kapura lövés után született meg az első gól az Afrika-kupán. A torna első napján az A csoport mindkét mérkőzésén (Dél-Afrika-Zöld-foki szigetek, Angola-Marokkó) 0-0-s döntetlen született, és csak a B csoport első mérkőzésének (Ghána-Kongó) 40. percében rezdült meg a háló. Mindez azt jelenti, hogy  - a torna történetében első alkalommal - 220 percet kellett várni az első találatra. A 2-2-re végződő meccsen aztán gyorsan beindult a gólgyártás: Emmanuel Agyemang-Badu gólját 28 percen belül további három találat követte.


4 gólt vágott Alessandro Del Piero a Sydney Wellington Phoenix elleni 7-1-es győzelme alkalmával. Az olasz csatár 21 éves pályafutása során először lőtt négy gólt egy meccsen. Hasonló teljesítményre eddig csupán három ember volt képes az ausztrál élvonalban: Archie Thompson, Shame Smeltz és Besart Berisha. A világbajnok a négy gólból hármat 19 percen belül vitt be - ez az A-League történetének negyedik leggyorsabb mesterhármasa. Del Piero teljesítményének köszönhetően a Sydney is feljegyzett egy rekordot: a csapat ezelőtt még soha nem verte meg hat góllal egyik legnagyobb riválisát a bajnokságban.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább