A 14 éves skót futballzseni, és a Boca legsötétebb napjai

A 14 éves skót futballzseni, és a Boca legsötétebb napjai

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



683 napja, azaz 36 mérkőzés óta veretlen hazai pályán az észak-amerikai bajnokságban a Houston Dynamo. A texasi együttes az MLS-rekordot már az előző veretlenül megvívott találkozójával megdöntötte: 2009 és 2011 között a Real Salt Lake 34 meccsen át őrizte otthon veretlenségét. Érdekesség, hogy a Dynamo éppen akkor (2011 júniusában) kezdett bele a nagy sorozatba, mikor a Salt Lake kifulladt. A kiváló hazai teljesítménynek köszönhetően a texasiak szárnyalnak a bajnokságban, jelenleg második helyen állnak a Keleti Főcsoportban, két ponttal lemaradva a Montreal Impact együttesétől.

14 évesen és 199 naposan debütált a skót másodosztályban Jordan Allan, az Airdrie United támadója. A szupertehetségnek tartott fiú a Livingston elleni találkozón a cserepadról beállva írt történelmet: ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos, aki felnőtt mérkőzésen pályára lépett Skóciában. Allan szombaton egy 68 éves rekordot döntött meg, a korábbi csúcsot a Celtic BEK-győztes kapusa, Ronnie Simpson tartotta. A 14 éves csatár aztán egy nappal később ismét hallatott magáról. Az Airdrie utánpótláscsapatának vasárnapi, 9-3-ra megnyert bajnokiján hatszor talált a hálóba.


10 mérkőzés óta nyeretlen már az argentin bajnokságban a Boca Juniors. A kék-sárgákat a legutóbbi fordulóban az az Estudiantes győzte le 1-0-ra, amelynek ez volt az első győzelme a bajnokságban. Érdekesség, hogy korábban két másik nyeretlen csapat, az Union és a San Martin is a Boca ellen gyűjtötte be szezonbeli első sikerét a negyedik, illetve a kilencedik fordulóban. A Boca hasonlóan rossz sorozatot csak egyszer produkált 108 éves fennállása során: 1957-ben szintén tíz mérkőzésen át volt nyeretlen a gárda a bajnokságban.


6 gólt rámolt be a Liverpool szombaton a Newcastle hálójába a St. James' Parkban. A 6-0-s vereséggel a szarkák egalizálták korábbi negatív klubrekordjukat: a csapat utoljára 1925-ben, azaz 88 évvel ezelőtt kapott ki hat góllal saját stadionjában (Newcastle-Blackburn 1-7). Alan Pardew együttesse számára a kiesés kézzelfogható közelségbe került, a gárda jelen pillanatban 13 hellyel áll hátrébb a tabellán, mint tavaly ilyenkor, és 25 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az előző szezonban. Egy szakállas, egész pontosan 83 éves klubrekordot állított be a Manchester City is: az égszínkékek a West Ham elleni 2-1-es siker alkalmával zsinórban a 48. hazai találkozójukon voltak eredményesek.


3 gólt lőtt utolsó három bajnoki fellépésén Mathieu Flamini a Milan színeiben. A francia középpályásnak korábban ugyanennyi Serie-A találat megszerzéséhez 90 mérkőzésre volt szüksége. Flamini feltámadása még egy okból érdekes: a játékosnak a Fiorentina elleni találkozóig nem volt gólja a szezonban. A milánóiak 4-2-es Catania elleni győzelme Mario Balotelli számára is különleges volt. A csatár ismét betalált a büntetőpontról, ami azt jelenti, hogy pályafutása során még mindig nem hagyott ki bajnoki mérkőzésen tizenegyest (16/16), illetve a Milan minden hazai bajnokiján eredményes volt, mióta visszatért Olaszországba.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább