Klose ötöse, Frank De Boer triplája és Walcott villámgólja

Klose ötöse, Frank De Boer triplája és Walcott villámgólja

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



43 másodperc telt el csupán a Boca Juniors-River Plate találkozóból, mikor Manuel Lanzini vezetéshez jutatta a vendégeket, és ezzel megszerezte a szuperrangadók történetének leggyorsabb találatát. A River fiatal középpályása Pablo Ledesma rekordját döntötte meg, a Boca irányítója 2007-ben 50 másodperccel a kezdő sípszót követően talált be az ősi rivális hálójába. Érdekesség, hogy a 2007-es és a vasárnapi mérkőzés is 1-1-es döntetlennel zárult, a közben Olaszországot is megjárt Ledesma pedig mindkét meccsen pályára lépett. A Boca az újabb remivel klubrekordot döntött, a csapat immáron 11 mérkőzés óta nyeretlen az argentin bajnokságban.

20 másodperc - Theo Walcottnak mindössze ennyi időre volt szüksége ahhoz, hogy győztes gólt lőjön az Arsenal QPR elleni bajnokiján. A Premier League idei szezonjában ennél gyorsabban még senki nem szerzett gólt. Walcott ráadásul klubrekordot is döntött, az Arsenal leggyorsabb PL-találata ezt megelőzően Robin van Persie nevéhez fűződött, aki 2011 októberében 29 másodperc elteltével vette be a Sunderland kapuját. Angliában a hétvégén történt meg egy fontos esemény: a Manchester United 1-0-ra kikapott saját stadionjában a Chelsea-től. 2009 óta ez volt az első olyan Premier League-mérkőzés az Old Traffordon, amelyen a hazaiak nem szereztek gólt. Ez egy 67 meccses sorozat végét jelenti. A találkozón Rafael megkapta a United idei első piros lapját, így már nincs olyan csapat a mezőnyben, amelyből nem állítottak ki játékost az idényt során.


5 gólt vágott 40 percen belül Miroslav Klose a Bolognának a Lazio vasárnapi bajnokiján. Klose korábban még egyetlen mérkőzésen sem jutott öt gólig, és hasonlóra még a Laziónál sem akadt példa tétmérkőzésen. Az olasz bajnokságban utoljára Roberto Pruzzo jegyzett öt gólt egy meccsen, még 1986. február 16-án a Roma színeiben. Az olasz rekordot egyébként e tekintetben Silvio Piola (1933/34, Pro Vercelli) és Omar Sivori (1960/61, Juventus) közösen tartja, hat góllal.


3. bajnoki címét szerezte sorozatban az Ajax együttesével Frank de Boer. A fiatal tréner csupán a harmadik olyan edző a klub történetében, akinek összejött a triplázás, korábban ezzel csak Rinus Michels (1966, 1967, 1968) és Louis van Gaal (1994, 1995, 1996) büszkélkedhetett. De Boar ráadásul azt is elmondhatja magáról, hogy a három bajnoki elsőséget vezetőedzői karrierje első három évében produkálta. Hollandiában erre eddig csak Guus Hiddink volt képes, aki újonc trénerként 1987 és 1989 között három bajnoki címre vezetette a PSV-t. És ha ez még nem lenne elég: De Boer - egykori válogatott csapattársa, Ronald Koeman mellett - a második olyan ember Hollandiában, aki edzőként és játékosként is nyert legalább három bajnoki címet.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább