Pirlo pazar jubileuma és Messi 35 gólja

Pirlo pazar jubileuma és Messi 35 gólja

, focitipp.hu

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



100. alkalommal lépett pályára az olasz válogatottban Andrea Pirlo a Mexikó elleni Konföderációs Kupa-mérkőzésen. A Milan irányítója egy csodálatos szabadrúgásgóllal ünnepelte a jubileumot, amit rajta kívül eddig csupán négy olasz játékos, Dino Zoff, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro és Gianluigi Buffon ért el. A 2-1-es olasz győzelmet hozó találkozó másik érdekessége az volt, hogy az azzurrik kezdő tizenegyében hat Juventus- és négy Milan-játékos szerepelt (a tizenegyedik a római Daniele De Rossi volt), ezzel szemben a mexikói kezdőcsapat tagjait kilenc különböző klub adta.

91 százalékos pontossággal passzoltak a spanyol csapat játékosai a kedden befejeződött U21-es Európa-bajnokságon. A bajnoki címüket megvédő ibériaiak a tornán 3425-ször próbálkoztak passzolással, és ebből 3103 átadás célba is ért. A döntőben a spanyol csapat Olaszországot gázolta le 4-2-re, köszönhetően Thiago Alcantara mesterhármasának. A torna történetében korábban még egyetlen játékosnak sem jött össze a triplázás a fináléban. A sors fintora, hogy a Barcelona középpályása éppen szülőhazája ellen játszotta élete legjobb meccsét: Thiago édesapja, az 1994-es világbajnokságon Brazíliával aranyérmet szerző Mazinho a kilencvenes évek elején a Leccében focizott, és magával vitte Olaszországba állapotos feleségét is. Thiago így a Leccétől néhány kilométerre fekvő San Pietro Vernoticóban látta meg a napvilágot.


35 gólnál jár már az argentin válogatottban Lionel Messi. A Barcelona zsenije pénteken Guatemala ellen mesterhármast lőtt, és ezzel megelőzte Diego Maradonát, valamint beérte Hernán Crespót az argentin örökranglistán. Messit a rangsorban már csak egyetlen játékos előzi meg, az 56 gólos Gabriel Batistuta. Bár a négyszeres aranylabdás mindenkinél fiatalabban érte el a 35 gólos határt, elődjei azért sokkal hatékonyabbak voltak nála. Messinek a 35 gólhoz 82 válogatott fellépésre volt szüksége, Crespónak és Batistutának elég volt 64, illetve 51 meccs is.


18 másodpercre volt csupán szüksége a gólszerzéshez Bahodir Naszimovnak az Üzbegisztán-Katar vb-selejtezőn. A támadó a meccs 60. percében, 1-0-s katari vezetésnél szállt be a játékba, majd első labdaérintéséből egyenlített. Az üzbégek ezután megtáltosodtak, és a hátralévő fél órában további négy gólt vágtak ellenfelüknek. Az 5-1-es siker azonban kevés volt ahhoz, hogy kiharcolják az automatikus vb-indulást. Dél-Koreában ugyanis a hazai csapat 1-0-s vereséget szenvedett Irántól, ami az utóbbi két együttes továbbjutását jelentette (Dél-Korea csupán jobb gólarányának köszönhetően előzte meg az üzbégeket). És hogy mennyire volt benne a levegőben a dél-koreai vereség? Semennyire: a vörös ördögök ezt megelőzően nyolc évvel ezelőtt kaptak ki otthon Irántól tétmeccsen.

(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább