Bajban az angol utánpótlás, véget ért a spanyol sikerszéria

Bajban az angol utánpótlás, véget ért a spanyol sikerszéria

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



42 pontot szerzett meg a lehetséges 42-ből a New Radiant a maldív liga első két körében (első 14 fordulójában). Velizar Popov együttese ezzel úgy védte meg bajnoki címét, hogy a háromkörös bajnokság utolsó harmadában már nem kell pontot szereznie. Az újabb bajnoki aranyérmet a gárda méltóképpen ünnepelte meg: a 15. fordulóban 10-0-ra legázolta az AYL együttesét. A mérkőzésen a maldív válogatott legendás támadója, Ali Ashfaq ötször volt eredményes, a vasembernek becézett játékos így már 37 gólnál jár a szezonban, ami csupán kettővel kevesebb, mint a korábbi egyéni rekordja. A New Radiantnek ez volt a legnagyobb arányú győzelme a szezonban. A csapat remek formája már régóta tart, a kékek utoljára 2011 szeptemberében szenvedtek vereséget a bajnokságban. Ez 34 meccses veretlenséget, és egy jelenleg is tartó 18 meccses győzelmi szériát jelent.

30 szabadrúgást végezhetett el a brazil válogatott a Konföderációs Kupán a Neymarral szemben elkövetett szabálytalanságok miatt. A brazil csapat a faultokból elég jól profitált: az olaszok elleni csoportmeccsen Neymar maga váltott gólra egy szabadrúgást, előtte pedig Dante vezető találatához asszisztált rögzített helyzetből. A döntőben aztán a 21 éves támadó egy piros lapot is kiharcolt a kanáriknak: jövendőbeli csapattársát, Gerard Piquét állította ki róla a játékvezető. A 30 elszenvedett szabálytalansággal Neymar a torna legtöbbször faultot játékosa lett, megelőzve a 17-szer "bántalmazott" Balotellit. És hogy ki volt a Konföderációs Kupa legsportszerűtlenebb játékosa? Szintén Neymar, 17 szabálytalansággal.


29 veretlenül megvívott tétmeccs után a Konföderációs Kupa döntőjében megadta magát a braziloknak a spanyol válogatott. A 29 mérkőzéssel a Furia Roja világrekordot állított fel, Vicente del Bosque együttese a franciák 27 meccses veretlenségi csúcsát döntötte meg. A spanyol csapat ezt megelőzően a 2010-es világbajnokságon kapott ki, Xaviékat akkor Svájc győzte le 1-0-ra a csoportkörben A Konföderációs Kupa fináléjában Brazília ennél jóval komolyabb, 3-0-s vereséget mért a világ- és Európa-bajnokra. A spanyol csapat tétmeccsen ekkora zakót utoljára 1985-ben, a Mark Hughes- és Ian Rush-féle Walestől kapott egy világbajnoki selejtezőn.


5 teljes torna, 17 mérkőzés - ennyi ideje nyeretlen Anglia válogatottja az U20-as világbajnokságokon. A háromoroszlánosok szombaton ismét nyeretlenül, mindössze két pontot szerezve búcsúztak el a Törökországban zajló világtornán. Az angol fiataloknak utoljára az 1997-es vébén sikerült mérkőzést nyerniük, akkor Mexikót múlták felül Michael Owen találatával. A helyzet még lehangolóbb, ha azt nézzük, hogy a 17 meccsből tizet elveszítettek a szigetországiak, és az öt tornán összesen öt gólt szereztek (ez 3,4 mérkőzésenként egy gólt jelent).


(a fifa.com alapján)


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább