Nézőcsúcsok, német egyeduralom és Guardiola pocsék debütálása

Nézőcsúcsok, német egyeduralom és Guardiola pocsék debütálása

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



95446 néző látogatott ki múlt szerdán a Melbourne Cricket Groundra, hogy megnézze a Melbourne Victory Liverpool elleni felkészülési meccsét. Ausztrál csapat mérkőzésén korábban még sohasem gyűlt össze ennyi ember Ausztráliában, és az is csupán egyszer fordult elő a legkisebb kontinensen, hogy ennél több szurkoló váltott jegyet egy futballmeccsre. 2000-ben az olimpiai torna döntőjére (Spanyolország-Kamerun) 104 098 néző volt kíváncsi.

42 másodperce tartózkodott csupán a pályán Brek Shea, mikor belőtte az USA győztes találatát a Panama elleni Arany-kupa fináléban. A Stoke City szélsője ezzel hozzásegítette csapatát története ötödik kontinentális kupagyőzelméhez - az USA így már csak egy egységgel áll a rekorder mexikóiak mögött az örökranglistán. Bár az amerikaiak a fináléban csupán egyszer voltak eredményesek, a korábbi mérkőzéseken 19-szer találtak a kapuba, és végül 20-4-es gólaránnyal zárták a tornát. Jürgen Klinsmann együttese emellett beállított egy nemzeti rekordot is: a csapat jelenleg egy 11 meccses győzelmi sorozatot számlál hazai pályán, utoljára ilyen menetelést 2008 és 2009 között produkáltak a piros-fehér-kékek.


6. diadalát aratta zsinórban a német válogatott a női Európa-bajnokságokon. A vasárnapi Eb-döntőben a német hölgyek azt a Norvégiát győzték le 1-0-ra, amely a csoportkörben megtréfálta őket, és véget vetett 59 mérkőzés óta tartó európai veretlenségüknek. A finálé hőse a németek kapusa, Nadine Angerer volt, aki két tizenegyest is hárított a találkozó folyamán. A döntőben egyébként valóban Európa két legjobb csapata találkozott egymással: az utolsó tíz Európa-bajnokság (vagy annak elődje) közül nyolcat a németek, kettőt a norvégok nyertek. A vasárnapi fináléra 41 301 néző látogatott ki, ez új rekord a női kontinenstorna történetében.


5. alkalommal emelhette a magasba a német Szuperkupát a Dortmund szombat este, miután egy gólzáporos találkozón 4-2-re kiütötte az ugyancsak ötszörös Szuperkupa-győztes Bayern Münchent. 2012 májusa óta ez volt az első eset, hogy a Bayern legalább négy gólt kapott egy meccsen, tavaly szintén a Dortmund szórta meg a bajorokat a német kupa döntőjében (5-2). A szombati találkozó valószínűleg Pep Guardiola számára marad a legemlékezetesebb. A katalán tréner a Szuperkupa-döntőn debütált tétmeccsen a bajorok kispadján. Csatapához hasonlóan Guardiola sincs hozzászokva a hátsó alakzat gyakori kapitulációjához: a korábbi Barcelona-mester utoljára négy évvel és négy hónappal ezelőtt ült olyan meccsen a kispadon, ahol csapata négy gólt kapott (Atlético Madrid-Barcelona 4-3). Végül egy érdekesség: zsinórban harmadszor fordult elő a német Szuperkupában, hogy a hazai pályán játszó csapat hódította el a serleget. 2011-ben a Schalke diadalmaskodott Gelsenkirchenben, tavaly pedig a Bayern München ünnepelhetett az Allianz Arenában.


( a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább