Osztrák piros lapok, száguldó argentin kilencesek

Osztrák piros lapok, száguldó argentin kilencesek

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



A 95. perc is elkezdődött már, mikor Alex befejelte a PSG győztes találatát a Bordeaux elleni francia Szuperkupa-fináléban. A gaboni Libreville-ben rendezett találkozón a bajnok óriásit hajrázott, a 81. percben ugyanis még a Bordeaux-nál volt az előny (az egyenlítő gólt a mindössze 18 éves Hervin Ongenda szerezte). A PSG azonban nem hagyhatta, hogy a mérkőzésen hosszabbítás legyen: a csapat legutóbbi három Szuperkupa-döntőjét büntetőkkel veszítette el. A párizsiaknak ez volt a harmadik sikerük a Szuperkupában, ezzel jelenleg a második helyen állnak az örökranglistán a hétszeres győztes Lyon mögött.

46 másodpercet töltött mindössze a pályán bemutatkozó mérkőzésén a Rapid Wien 19 éves középpályása, Maximilian Hofmann. A fiatal játékos a Sturm Graz elleni találkozón debütált, de a kezdő sípszót követően szinte azonnal piros lapot kapott a gólhelyzetben kilépő Robert Beric felvágásáért. Hofmann csak azzal vigasztalódhatott, hogy csapata az emberhátrány, és a kiállítás miatt megítélt (és értékesített) büntető ellenére is 4-2-re győzött idegenben, és továbbra is veretlen a bajnokságban. Egy másik osztrák csapatnak már nem volt ekkora szerencséje: az Admira Wacker 1-0-s előnynél került emberhátrányba a Grödig elleni találkozón, és a csapat végül 7-1-es vereséget szenvedett. Igaz, a 24. percben kiállított Peter Pöllhuber mellett a hazai csapatból később még két játékost is idő előtt zuhanyozni küldött a bíró, azaz az Admira nyolc emberrel fejezte be a találkozót. A 21. században mindössze harmadszorra fordult elő osztrák bajnokin, hogy ugyanabból a csapatból három játékos is piros lapot kapott. Korábban a Salzburg (2000) és a Sturm Graz (2005) járt hasonlóan.


26 évvel azután, hogy édesapja, Diego Simeone debütált az argentin bajnokságban, Giovanni Simeone is lejátszotta első meccsét a Primera Divisíónban. A sors fintora, hogy apa és fia egyaránt a Gimnasia La Plata elleni meccsel (és egygólos vereséggel) kezdte meg profi karrierjét, igaz előbbi a Vélez Sarsfield, utóbbi pedig a River Plate mezét viselte első bajnokiján. És ha már a mezeknél tartunk: a hétvégi argentin fordulóban 22 gól született, ebből 12 találatot 9-es trikóban játszó játékosok jegyeztek. A dolog magyarázata az, hogy liga kilencesei közül Mauro Obolo (Godoy Cruz), Lucas Pratto (Vélez), Martin Cauteruccio (Lanus), Carlos Luna (Rosario Central) és Santiago Silva (Lanus) is duplázni tudott.


11 év után megszakadt az Al Ahly veretlensége az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörében. Az elmúlt több mint egy évtizedben a kairóiak 23 meccset vívtak meg veretlenül a BL első felvonásában, vasárnap azonban 3-0-ra kikaptak a dél-afrikai Orlando Pirates együttesétől. Papíron ez volt az Al Ahly történetének legsúlyosabb hazai BL-veresége, azt azonban mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a mérkőzést (az egyiptomi zavargások miatt) nem Kairóban, hanem a Vörös-tenger partján fekvő El Gounában rendezték meg. A vereséggel a kairói óriás nehéz helyzetbe került: két forduló után egy szerzett ponttal jelenleg az utolsó helyen áll csoportjában.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább