Álomszerű debütálások, különleges triplák

Álomszerű debütálások, különleges triplák

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



17 évesen és 196 naposan ért el mesterhármast a holland bajnokságban Zakaria Bakkali. A PSV belga támadója ezzel az Eredivisie történetének legfiatalabb triplázója lett. Bakkali Ruud Geels 1966 óta fennálló rekordját döntötte meg: a Telstar csatára 17 éves és 235 napos volt, mikor háromszor is betalált az MVV elleni mérkőzésen (3-1). A vasárnapi, NEC ellen 5-0-ra megnyert találkozón nemcsak Bakkali volt szemtelenül fiatal az eindhovenieknél: a kezdőcsapat átlagéletkora mindössze 20 év és 216 nap volt.

7 gólt lőtt Robin van Persie a legutóbbi hat, Wigan elleni találkozóján. A holland támadó legutóbb az angol szuperkupa döntőjében helyezett el egy duplát kedvenc ellenfele hálójában, hozzásegítve a Manchester Unitedet huszadik Community Shield-győzelméhez. Van Persie-t megelőzően utoljára 12 évvel ezelőtt lőtt gólt holland játékos az angol szuperkupa fináléban, akkor egy korábbi manchesteri kedvenc, Ruud van Nistelrooy volt eredményes. Van Persie-nek egyébként a triplázás is majdnem összejött a találkozón, utolsó nagy helyzetét azonban elpuskázta. Az angol szuperkupában így továbbra is Eric Cantona maradt az utolsó triplázó: a francia futballzseni még 1992-ben, a 4-3-as végeredményt hozó Leeds United-Liverpool összecsapáson örülhetett három gólnak.


3 góllal mutatkozott be a Borussia Dortmundban a csapat frissen igazolt támadója, Pierre-Emerick Aubameyang. A Bundesliga első gaboni játékosa csupán a hatodik olyan futballista, aki mesterhármast ért el élete első német bajnokiján - legutóbb hasonló bravúrt 2008 februárjában láthattunk a Frankfurtnál álomszerűen debütáló Martin Fenintől. A Bundesliga nyitófordulójában az Augsburgot 4-0-ra kiütő Dortmund mellett remekelt az újonc Hertha is: a berliniek 6-1-re legázolták az Eintracht Frankfurtot. A fővárosi együttes ezt megelőzően 2004-ben, a Borussia Mönchengladbach 6-0-s legyőzése alkalmával szerzett hat gólt a német élvonalban.


2 percre volt szüksége André-Pierre Gignac-nak ahhoz, hogy megszerezze a Marseille idei első találatát a Guingamp elleni bajnokin. A 2000/01-es szezon óta ez volt a leggyorsabb gól (holtversenyben) a Ligue 1 nyitófordulóiban. A találkozón egy másik Marseille-játékos is rég nem látott produkcióval rukkolt elő: Dimitri Payet a bemutatkozó mérkőzésén kétszer is eredményes volt. Hasonló debütálást tétmeccsen a marseille-i közönség utoljára Laurent Blanc-tól láthatott, még 1997-ben.


(a fifa.com alapján)


További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább