Messi 350 gólnál jár, Higuaín megelőzte Mario Kempest

Messi 350 gólnál jár, Higuaín megelőzte Mario Kempest

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



350. gólját szerezte pályafutása során Lionel Messi a Barcelona Levante elleni 7-0-s sikere alkalmával. A még mindig csak 26 éves, négyszeres aranylabdásnak a 350 találat begyűjtéséhez mindössze 462 fellépésre (klub és válogatott) volt szüksége. Messi a Levanténak rúgott duplával már 27 gólt számlál a 2013-as naptári évben, pedig idén még csak 25 tétmeccsen lépett pályára.

24 nappal azután, hogy megünnepelte 40. születésnapját ismét Premier League-meccset játszhatott a Crystal Palace veterán támadója, Kevin Phillips. A korábbi nyolcszoros angol válogatott csatár a Tottenham elleni mérkőzésen tért vissza az első osztályú futballhoz. A Premier League történetében eddig csupán két olyan mezőnyjátékos volt, aki Phillipsnél idősebben lépett pályára PL-meccsen: Gordon Strachan 40 éves és 83 napos, Teddy Sheringham pedig 40 éves és 272 napos volt, mikor utolsó angol bajnokiját lejátszotta. Ha Phillipset elkerülik a sérülések, idén mindkét legendás futballistát megelőzheti az örökranglistán. A csatárnak azonban egyelőre még nincs oka az örömre: csapata 1-0-ra elveszítette a Spurs elleni találkozót. Ez azt jelenti, hogy a Palace története során tíz próbálkozásból még mindig nem tudott mérkőzést nyerni augusztusban a Premier League-ben.


21 gól, 32 mérkőzésen - ez Gonzalo Higuaín mérlege az argentin válogatottban. A korábbi Real Madrid-támadó legutóbb az Olaszország elleni, 2-1-re megnyert barátságos találkozón volt eredményes a nemzeti csapatban, így megelőzte a 20 gólos Mario Kempest a válogatott örökranglistáján. Higuaín egyelőre a hetedik helyen áll a legjobb argentin góllövők rangsorában, de Daniel Passarella (23 gól) és Luis Artime (24 gól) már csak karnyújtásnyira van tőle. A dobogó elérése már komolyabb falat lesz a Napoli újdonsült sztárja számára: ott jelenleg az egyaránt 35-35 gólos Lionel Messi és Hernán Crespo, valamint az 56 találattal abszolút rekorder Gabriel Batistuta tartózkodik.


3 gólt vágott 4 perc 41 másodperc alatt a Juventus a Laziónak az olasz szuperkupa döntőjében. A torinóiak az 52. és az 57. perc között termelték a három találatot, és végül 4-0-s győzelemmel hódították el a serleget - történetük során immáron hatodszor. Hat szuperkupa győzelemmel korábban csak az AC Milan büszkélkedhetett Olaszországban, és ilyen nagyarányú sikert is csak egyszer láthatott eddig a közönség a szuperkupában: az 1990-es kiírásban a Napoli 5-1-re verte éppen a Juventust. Vasárnap a Juve nagy riválisa, az Inter is behúzott egy 4-0-s győzelmet, a milánóiak az olasz kupában tömték ki a másodosztályú AS Cittadellát. A nerazzurriknak az elmúlt 20 hónapban ez volt a legnagyobb arányú győzelmük.


1 gól, minden 26. percben - így fest Emmanuel Riviére statisztikája a Ligue 1-ben két forduló után. A Monaco támadója a Bordeaux elleni találkozón a cserepadról beállva volt eredményes, a Montpellier elleni mérkőzésen pedig - immáron kezdőként - megszerezte élete első mesterhármasát. Monacóban utoljára az uruguayi Javier Chevantónnak jött össze a triplázás, még 2005-ben. És ha ez még nem lenne elég: Riviére a négy gólját négy kapuralövési kísérletből szerezte. Ünnepelhetett a hétvégén Riviére volt klubja, a Saint-Étienne is, amely 1973 óta először kezdte úgy a szezont, hogy első két meccsén nem kapott gólt.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább