Luca Toni nagy meccse, Benzema száz gólja

Luca Toni nagy meccse, Benzema száz gólja

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



250. mérkőzését játszotta a Serie A-ban a hétvégén Luca Toni. A Verona támadója méltóképpen ünnepelte a jubileumot: a Milan elleni mérkőzésen belőtte pályafutása 110. és 111. olasz bajnoki gólját, hozzásegítve ezzel csapatát a rossonerók elleni bravúros, 2-1-es győzelemhez. Toni már a nyolcadik csapat mezében volt eredményes a Serie A-ban, ennél több együttesben (kilencben) csak az egykori Juventus-sztár, Nicola Amoruso szerzett gólt az olasz első osztályban. Ünnepelhetett a hétvégén Olaszországban egy másik támadó is: a Fiorentina sérülésből visszatérő csatára, Giuseppe Rossi 2297 nap után talált be ismét a Serie A-ban. Rossi ezt megelőzően 2007. május 13-án, még a Parma játékosaként szerzett gólt az olasz élvonalban, a Messina elleni 4-1-es siker alkalmával.

100. bajnoki góljának örülhetett Karim Benzema a Real Madrid Granada elleni találkozóján. A francia támadó 43-szor a Lyon színeiben volt eredményes, 57 találatot pedig a blancóknál szorgoskodott össze. Benzema az új szezonban eddig a madridiak mindkét bajnokiján betalált, ami manapság ritka bravúrnak számít a franciától: két egymást követő bajnokin utoljára 2013 januárjában iratkozott fel a lőlapra.


41 veretlenül megvívott hazai bajnokit követően megszakadt Ramón Díaz nagy sorozata a River Plate kispadján. Az argentin tréner 1999 óta nem szenvedett vereséget ligameccsen a milliomosokkal a Monumentalban - igaz, közben kétszer is elhagyta a csapatot. A Rivert vasárnap éppen az a Colón tréfálta meg (2-1), amely ellen Díaz 30 győzelmet és 11 döntetlent hozó menetelése megkezdődött, még a '99-es Clausura utolsó fordulójában.


8 játékost állítottak ki a hétvégi Bundesliga-fordulóban, ami új rekordnak számít a német élvonalban. A kétes értékű csúcsot Ibrahim Traoré, Sejad Salihovic, Admir Mehmedi, Christian Fuchs, Francis Coquelin, Luiz Gustavo, Benedikt Höwedes és Huszti Szabolcs szállította a ligának. Akadtak azért pozitív teljesítmények is a németeknél a hétvégén. Három meccsen gyűjtött hét pontjával a Hertha Berlin története legjobb szezonkezdését jegyezhette fel, a Bayer Leverkusen pedig klubrekordot döntött zsinórban szerzett nyolc bajnoki győzelmével. A Bayernél volt még egy ok az ünneplésre: Stefan Kiessling a Borussia Mönchengladbach elleni 4-2-es siker alkalmával belőtte pályafutása 100. leverkuseni bajnoki gólját. Rajta kívül csupán egy játékos érte el eddig az álomhatárt az oroszlánoknál: a klublegenda, Ulf Kirsten.


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább