A Barcelona és Balotelli nagy sorozata is megszakadt

A Barcelona és Balotelli nagy sorozata is megszakadt

, focitipp.hu

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



185. Premier League-mérkőzésén megszerezte élete első angol bajnoki gólját John Obi Mikel. A Chelsea nigériai középpályása ezzel rekordot döntött, a PL történetében korábban még egyetlen mezőnyjátékosnak sem volt szüksége ennyi fellépésre az első gólhoz. Mikel egyébként más sorozatokban sem termelte eddig a gólokat, profi pályafutása során 288 meccsen négyszer talált a hálóba. Sikeresebb a góllövésben manapság az Arsenal középpályása, Aaron Ramsay, aki a hétvégén belőtte hetedik gólját is az angol bajnokságban, és ehhez csupán nyolc próbálkozásra volt szüksége. Szombaton egy védő is megtalálta a góllövő cipőjét a szigetországban: Leighton Baines az Everton 3-2-es West Ham elleni győzelme alkalmával kétszer is betalált szabadrúgásból. Az elmúlt öt évben csupán két olyan játékos volt a Premier League-ben, aki egyazon mérkőzésen két szabadrúgásgólt is feljegyezhetett: Sebastian Larsson és Cristiano Ronaldo.

46 százalékban birtokolta csak a labdát a Barcelona a Rayo Vallecano elleni mérkőzésén. A katalánoknak ezzel megszakadt egy több mint öt évre visszamenő sorozatuk: 2008 májusa óta a csapat 316 bajnokit hozott le úgy, hogy mindig többet birtokolta a játékszert aktuális ellenfelénél (Pep Guardiola és Tito Vilanova összes mérkőzésén). Az eredményen azonban mindez nem látszott: a Barca a triplázó Pedro vezérletével 4-0-ra legázolta a madridiakat. Pedro - Messi mellett - a második olyan játékos a Barcelonában, aki 2008 májusa óta mesterhármast szerzett idegenbeli bajnokin.


26. bajnoki címét ünnepelhette szombaton Izlandon a KR Reykjavík. A rekordbajnok az újabb aranyérmet éppen legnagyobb riválisa, a 20 bajnoki elsőséget számláló Valur elleni 2-1-es győzelmével gyűjtötte be. A reykjavíki gárda a 26 sikerrel az észak-európai régió legeredményesebb csapata lett, megelőzve a finn HJK-t (25 bajnoki cím), a norvég Rosenborgot (22 bajnoki cím) és a feröeri HB-t (21 bajnoki cím). A riválisok azonban a következő hetekben valószínűleg lefaragnak valamit a hátrányukból, jelenleg ugyanis mindhárman vezetik hazájuk bajnokságát.


7-0-ra legázolta az Inter az újonc Sassuolót vasárnap az olasz bajnokságban. A milánói együttesnek az elmúlt 47 évben ez volt a legnagyobb arányú győzelme a Serie A-ban, a nerazzurrik ezt megelőzően 1966 márciusában a Bresciát verték el ugyanilyen arányban. A 7-0 közel van az olasz rekordhoz is, amelyet a Padova és a Milan közösen tart. Előbbi 1949-ben a Veneziát, utóbbi 1955-ben a Genoát győzte le 8-0-ra. Az Inter kiütéses sikerénél főszerepet játszottak a csapat argentin légiósai: a találkozón négy különböző argentin játékos talált be, köztük az a Diego Milito, aki sérüléséből visszatérve hét hónap után szerzett ismét gólt az olasz élvonalban. Nem volt ekkora a boldogság a másik milánói együttesnél. Az AC Milan 1986 után először kapott ki hazai pályán a Napolitól. A meccsen Mario Balotelli pályafutása során először rontott tizenegyest (22 előző kísérletét egyaránt értékesítette).


(a fifa.com alapján)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább