Ronaldo legendákat hagy maga mögött, Ribéry elfelejtett veszíteni

Ronaldo legendákat hagy maga mögött, Ribéry elfelejtett veszíteni

, hb

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



127. Premier League-gólját lőtte a Manchester United Stoke City elleni 3-2-re megnyert bajnokiján Robin van Persie. A csatár ezzel - Jimmy Floyd Hasselbainket megelőzve - nemcsak a valaha volt legeredményesebb holland játékos lett az angol bajnokságban, hanem bekerült a PL történetének tíz legjobb góllövője közé is. Van Persie-nek továbbra is a Stoke a kedvenc ellenfele Angliában: utolsó hét fellépése alkalmával kilenc gólt vágott a piros-fehéreknek. A szombati mérkőzés hőse azonban mégsem a holland volt, hanem Javier Hernández, aki 12 perccel a becserélését követően szerezte meg a United győztes találatát. Hernándeznek ez volt a 12. gólja csereként Manchesterben, a klub történetében ennél több találatot csak Ole Gunnar Solskjaer jegyzett a cserepadról beállva.

57 gólnál jár Cristiano Ronaldo az európai kupákban. A Real Madrid zsenije így már e tekintetben is beérte a portugál örökanglista elején Eusébiót. Ronaldo mind az 57 gólját a Bajnokok Ligájában szerezte, ami azt jelenti, hogy már a legrangosabb európai kupában is ő a harmadik legjobb góllövő Messi (63) és Raúl (71) után (a portugál megelőzte Ruud van Nistelrooyt). Ronaldo az idei BL-szezont úgy nyitotta, hogy három meccsen hét gólt vágott, hasonló bravúrt eddig csak Filippo Inzaghitól láthattunk még a 2002/03-as idényben. A hétközi BL-mérkőzéseken kiemelkedőt nyújtott Zlatan Ibrahimovic is. A PSG támadója négyszer volt eredményes az Anderlecht elleni idegenbeli találkozón. Ibra a tizedik játékos a BEK/BL történetében, aki egyazon mérkőzésen belül négy gólt is szerzett, és Tore Cervin (1973) után a második svéd, akinek ez összejött.


50 tétmérkőzés óta nem tapasztalta a vereség érzését Franck Ribéry a Bayern Münchennel. A bajorok utoljára több mint egy éve, 2012. október 2-án kaptak ki úgy, hogy a francia szélső is a pályán volt, akkor a BATE Boriszov lepte meg a münchenieket egy BL-csoportmeccsen. A bajnokságban Ribéry nagy sorozata 39 mérkőzés óta tart, ami új ligarekord. Egy szakállas, 45 éves német csúcsot beállított a hétvégén a müncheniek trénere, Pep Guardiola is. A katalán tréner Branko Zebec után a második olyan újonc edző a Bundesligában, aki veretlenül hozta le az első tíz meccsét. A német bajnokságban született ezen felül még két rekord a legutóbbi játéknapon: a Schalke támadója Max Meyer 18 évesen és 39 naposan a liga történetének legfiatalabb triplázója lett, míg a hannoveri Mame Biram Diouf 12 perc alatt szedett össze két sárga lapot a Hoffenheim elleni találkozón. Két sárgával ilyen gyorsan még soha senkit nem állítottak ki a német bajokságban.


31 győzelem 0 vereség - ezzel a mérleggel szerezte meg története harmadik bajnoki címét a Buriram United a thaiföldi bajnokságban. A csapat egy meccsel a szezon vége előtt biztosította be újabb aranyérmét, tehát még nem biztos, hogy a kék-fehérek tökéletes mérleggel tudják zárni a szezonjukat (ami természetesen rekord lenne a ligában). A csapat motorja ebben a szezonban az egykori Sporting Gijón csatár, Carmelo González volt, aki 22 fellépésén összesen 23 gólt termelt.


A fifa.com alapján


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább