Terry jubileuma, Ibrahimovic BL-góljai

Terry jubileuma, Ibrahimovic BL-góljai

, hb

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



400. alkalommal lépett pályára a hétvégén a Premier League-ben John Terry, a Chelsea csapatkapitánya. Terry a jeles eseményt góllal ünnepelte - pályafutása során a harmincnegyedikkel. A premier League történetében Terrynél csak egy védő termelt több gólt, David Unsworth, igaz, a korábbi Everton-kedvenc 38 találatának több mint a felét (összesen 22-t) büntetőből szerezte. A hétvégén ismét hallatott magáról Wayne Rooney is, aki a Manchester United Tottenham elleni mérkőzésén megszerezte pályafutása 163. és 164. Premier League-találatát, és ezzel letaszította az örökranglista ötödik helyéről a Liverpool ikonját, Robbie Fowlert.

8 gólt vágott már idén a Bajnokok Ligájában Zlatan Ibrahimovic, amivel a PSG csatára jelenleg vezeti a legrangosabb európai kupa góllövőlistáját, a párizsiaknál pedig megdöntötte George Weah klubrekordját az egy szezon alatt szerzett BEK/BL-gólok tekintetében. A svéd támadó az elismerésre méltó eredményeket ráadásul élete 100. BL-mérkőzésén érte el. Ibra összességében már 34 gólt jegyezhetett fel karrierje során a Bajnokok Ligájában, amivel az ötödik helyen áll az örökranglistán Lionel Messi (36), Thierry Henry (38), Ruud van Nistelrooy (50) és Raúl (53) mögött.


7 válasz nélkül maradt gólt kapott a hétvégén a Hearts a Celtictől a skót FA-kupában. Az edinburghi csapatnak az elmúlt 40 évben ez volt a legsúlyosabb veresége, a gárda utoljára 1973. január 1-én a Hiberniantól kapott ki ugyanilyen arányban. A 7-0-val természetesen a Celtic is rekordot döntött, a zöld-fehérek korábban még sohasem verték meg ennyire edinburghi riválisukat. A Hearts elleni legjobb eredményük egy 6-0-s siker volt, amit még 1981-ben jegyezhettek fel. A kiemelkedő siker tökéletes ajándékként szolgált a csapat trénerének, Neil Lennonnak, aki a találkozón a 200. alkalommal ült a Celtic kispadján. Az északír edző a meccs után a következőképpen jellemezte csapata teljesítményét: "a srácok ma jobban játszottak, mint az elmúlt 199 meccs bármelyikén."


5. bajnoki címét gyűjtötte be Dél-Koreában a Pohang Steelers, miután a bajnokság utolsó fordulójában drámai módon legyőzte elsőszámú riválisát, az Ulsan Hyundai Horangit. Utóbbi együttes kétpontos előnnyel várta a rangadót, és sokáig úgy tűnt, egy 0-0-s döntetlennel sikerül is kibekkelnie a meccset. A mérkőzés 94. percében azonban Kim Wonil megszerezte a Pohang győztes gólját, és vele együtt csapatának a bajnoki aranyat - az elsőt 2007 óta. A Pohang számára a győzelem mindemellett nemzeti csúcsot is ért: mivel a gárda korábban már begyűjtötte az elsőséget a koreai kupában is, így a Steelers lett az első duplázó a koreai foci történetében.


A fifa.com alapján


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább