Suárez szárnyalása és a Juve nagy menetelése

Suárez szárnyalása és a Juve nagy menetelése

, hb

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



58 évnyi várakozást követően megszerezte Chilében első bajnoki címét az O'Higgins. A siker nem jött könnyen, a rancaguai gárdának az Apertura végeztével egy mindent eldöntő találkozón meg kellett mérkőznie az Universidad Catolicával, miután mindkét együttes azonos pontszámmal zárta a szezont. Az O'Higgins 1-0-ra győzött a bajnoki döntőn, méltó emléket állítva ezzel azoknak a szurkolóknak, akik februárban egy tragikus buszbalesetben vesztették életüket. "16 angyal segített minket odafentről" - írta a győzelem után Twitter-oldalán Braulio Leal, az együttes csapatkapitánya. Ami az Universidad Catolicát illeti: a santiagói együttes 19. alkalommal végzett a bajnokság második helyén, ami azt jelenti, hogy minden más chilei csapatnál több ezüstéremmel rendelkezik.

8 győzelmet aratott zsinórban a Juventus a Serie A-ban úgy, hogy közben egyetlen gólt sem kapott. Az olasz bajnokság történetében ilyen bravúrt más csapat még nem produkált. A torinóiak legutóbb azt a Sassuolót páholták el 4-0-ra, amely jelenleg éppen ellenkező szériát fut: az újonc az utolsó három mérkőzését rúgott gól nélkül bukta el. A zebrák győzelméből oroszlánrészt vállalt a triplázó Carlos Tévez. Az argentin 2012 áprilisa (Manchester City-Norwich 6-1) után jegyzett ismét mesterhármast, és a Serie A-ban ez volt az első eset, hogy egy mérkőzésen egynél többször a hálóba talált.


8 szezon, 8 különböző bajnok - a León vasárnapi bajnoki sikere óta így fest a mexikói liga történetének utolsó néhány fejezete. Az elmúlt négy évben a sárga-zöldeken kívül a Toluca, a Monterrey, a Pumas, a Tigres, a Santos, a Tijuana és az América is szerzett egy-egy Apertura vagy Clausura elsőséget. A León története során másodszor végzett a bajnoki táblázat élén, a gárda az első aranyérmét még az 1991/92-es idényben gyűjtötte be.


5-0-ra kiütötte a Liverpool a Tottenhamet a White Hart Lane-en vasárnap a két együttes bajnoki találkozóján. A vörösök korábban még sohasem páholták el ennyire a londoniakat idegenben, az eddigi legnagyobb arányú győzelmük egy 4-0 volt, még 1975 decemberében. A súlyos vereség a Spurs menedzserének, André Villas-Boasnak az állásásba került. Idén a portugál volt az ötödik edző a Premier League-ben, akit idő előtt menesztettek a klubjától. A vasárnapi rangadó kulcsjelenete Paulinho nevéhez fűződik. A brazil a hajrához közeledve mellbe rúgta Luis Suárezt, amiért azonnal piros lapot kapott. 2011 januárja óta Paulinho az ötödik játékos, akit kiállítottak az uruguayi csatárról, ennyi emberelőnyhöz az elmúlt három évben senki más nem jutatta a csapatát. Úgy tűnik azonban, hogy Suárezt még a durva faultokkal sem lehet megállítani: a balhés támadó a találkozón kétszer is beköszönt a Spursnek, és ezzel (11 meccsen) 17-ra emelte idei bajnoki góljainak a számát. A Premier League-ben jelenleg tíz olyan csapat is van, amely ennél kevesebb találatot szerzett a szezon során.


A fifa.com alapján


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább