Olasz csodák: gólzápor és Barcelona-verés a Milantól

Olasz csodák: gólzápor és Barcelona-verés a Milantól

, ktn

Az év meccsei, 4.: Serie A, Olaszország

Tíz részben mutatjuk meg a 2013-as év legjobb meccseinek összefoglalóit. Ezúttal az olasz bajnokság csúcsmeccsi következnek, kiegészítve egy BL-derbivel.



Az olasz foci egyre csak veszít a tekintélyéből a nemzetközi színtéren - a bajnokságban azonban elég sok élvezetes és sokgólos (!) meccset játszanak a csapatok. Ezek közül is kiemelkedik a 2013-as évből a Fiorentina-Juventus találkozó, amelyen a hazaiak 0-2-ről fordítottak Giuseppe Rossi triplájával. Sajnos Firenzében is született egy-két furcsa gól, s a Juve black-outját csak még váratlanabbá teszi, hogy a zebrák az ezt követő kilenc bajnokin összesen egy gólt kaptak.

Fiorentina-Juventus 4-2


Érdemes végignézni a Torino-Napoli mérkőzés összefoglalóját (itt a svájci Blerim Dzemaili szerzett mesterhármast), főleg az őrült hajrá miatt. Elképesztő fordítás szemtanúi lehettek a Giuseppe Meazza stadion nézői is: tavasszal a bergamóiak vitték el a három pontot Torinóból, kétgólos hátrányt ledolgozva. Természetesen itt is láthattunk egy triplát, German Denistől. A 32 éves Atalanta-csatár az Inter mumusa: Denis négyszer lépett pályára az elmúlt két évben az Inter ellen, s összesen hétszer volt eredményes!


Torino–Napoli 3–5


Inter-Atalanta 3-4


A nemzetközi porondról is mutatunk egy mérkőzést: a BL nyolcaddöntőjének odavágóján a lesajnált Milan káprázatos játékkal verte hazai pályán 2-0-ra a Barcelonát. (Aztán a Camp Nouban kapott egy négyest és kiesett.) Csodának tűnt az eredmény, de aztán kiderült, hogy nem is annyira a Milanról szólt, hanem a Barcáról, amely a következő körben a PSG-t már csak idegenben lőtt gólokkal tudta búcsúztatni a sorozattól, az elődöntőben pedig maga is kapitulált, a Bayern elleni 0-7-tel...

Milan-Barcelona 2-0



(ktn)

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább