Ronaldo 400. gólja és a Celtic nagy menetelése

Ronaldo 400. gólja és a Celtic nagy menetelése

, hb

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



750. bajnoki győzelmét aratta vasárnap a Barcelona a Nou Campban. A katalánok a jubileumi meccsen az Elchét verték el 4-0-ra, ezzel zsinórban 24. hazai győzelmüket könyvelhették el, és immáron 56 forduló óta vezetik a tabellát a La Ligában. A találkozó hőse Alexis Sánchez volt, aki először triplázott a Barcelona színeiben, így elmondhatja magáról, hogy karrierje során eddig minden csapatában (Cobreloa, Colo Colo, Udinese, Barcelona) összehozott legalább egy mesterhármast. A chilei támadó a 2013/14-es szezonban 11 gólnál jár, ami spanyolországi karrierjében már most egyéni rekordnak számít. A mérkőzés valószínűleg emlékezetes marad Victor Valdés számára is: a katalán kapus 250. alkalommal védte otthon a gránátvörös-kékek kapuját, és emellett 126. hazai bajnokiját hozta le kapott gól nélkül.

Pályafutása 400. góljának örülhetett Cristiano Ronaldo a Real Madrid Celta Vigo elleni, 3-0-ra megnyert mérkőzésén. A portugál klasszis a 400 találatot 653 meccsen, négy csapat színeiben hozta össze: 230-at vágott a Real Madrid játékosaként, 118-at a Manchester United mezében, ötöt a Sporting Lisszabonnál és 47-et a portugál válogatottban. A statisztikusok azt is feljegyezték, hogy Ronaldo összesen 109 csapat hálóját vette be eddig, és a góljai közül 99-et büntetőből, vagy közvetlenül szabadrúgásból ért el. Végül egy érdekesség: a Real Madrid hetese a 653 meccsen az elsőtől a kilencvenedikig már minden percben szerzett gólt - a hetedik perc kivételével.


100. majd 101. gólját is megszerezte Kaká az AC Milanban a csapat Atalanta elleni bajnokiján (3-0). A brazil tíz évvel és három hónnappal azután érte el a kerek jubileumot, hogy belőtte első gólját a rossonerók színeiben egy 2003-as, Inter elleni találkozón. A legfigyelemreméltóbb statisztikát azonban ezen a héten Olaszországban a Juventus produkálta. A torinóiak a Roma 3-0-s legyőzésével tizedik egymást követő meccsüket húzták be, egalizálva ezzel az 1932-ben felállított klubrekordjukat. A győzelemmel a Juve 27. alkalommal lett őszi bajnok a Serie A-ban, ami nem jó előjel a többi csapat számára: 27-ből 20-szor a torinóiaknak sikerült a bajnokság végéig megőrizniük az ősszel megszerzett előnyüket. Ami a Romát illeti: a fővárosi csapat az első vereségét szenvedte el Rudi Garcia vezérletével, és egyben elbúcsúzott egy húszmeccses veretlenségi sorozattól is.


22-0-s gólarányt produkált utolsó nyolc bajnoki mérkőzésén a Celtic Skóciában. A glasgow-iak legutóbb a St. Mirrent gázolták le 4-0-ra, amivel húszmeccsesre növelték veretlenségi szériájukat az idei bajnokságban. A Celticen kívül csupán négy másik csapat mondhatja el magáról Európában, hogy idén még nem kapott ki bajnokin: a Bayern München, az Olimpiakosz, a Sparta Praha és a Steaua Bucuresti. A Celtic a nagy menetelésnek köszönhetően már 13 ponttal vezeti a bajnokságot az Aberdeen előtt, ami azt jelenti, hogy a zöld-fehérek nagy valószínűséggel idén megszerzik a 45. bajnoki aranyérmüket.


A fifa.com alapján


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább