Angol pénzszórás, nürnbergi feltámadás

Angol pénzszórás, nürnbergi feltámadás

, hb

A hét számokban

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.



32 év telt el azóta, hogy a Liverpoolnak utoljára háromnál több góllal sikerült legyőznie az Evertont. A vörösök még 1982 novemberében, a legendás Ian Rush vezérletével ütötték ki 5-0-ra a városi riválist. Kedd este Gerrardék csaknem megismételték ezt a győzelmet: összesen négy gólt vágtak a kékeknek a derbin (4-0). A találkozó legjobbja a két gólig jutó Daniel Sturridge volt. A korábbi Manchester City-támadó a duplával 13-ra tornázta fel idei góljainak számát, ami már most egyéni rekordot jelent számára. Sturridge idén átlagosan 90 percenként talál a hálóba, ennél jobb statisztikával jelenleg csak Sergio Agüero (81,9) és Luis Suárez (73,5) rendelkezik a Premier League-ben. A derbin egyébként Suárez szintén betalált, az uruguayi így már 23 gólnál jár az idényben. Pontosan annyinál, mint ahányat tavaly egész szezon alatt termelt.

18 fordulóra volt szüksége a Nürnberg együttesének ahhoz, hogy megszerezze idei első győzelmét a Bundesligában. A bajorok - a német bajnokság történetében páratlan módon - győzelem nélkül zárták az őszi szezont, majd egy 4-0-s Hoffenheim elleni sikerrel tértek vissza a szünetről. A csapat élére kilenc mérkőzéssel ezelőtt kinevezett Gertjan Verbeeknek ez volt az első győzelme a kispadon - Nürnberg-trénernek még soha nem kellett ennyit várnia az első győztes meccsére. A győzelemmel a Nürnberg két pontra ellépett a sereghajtó Braunschweigtől, amely a fordulóban 0-0-s döntetlent játszott a Werder Bremennel, így továbbra is csak tíz szerzett góllal rendelkezik. A Bundesliga történetében ennél kevesebbet csak az 1965/66-os Tasmania Berlin (8) és az 1970/71-es Eintracht Frankfurt (9) lőtt 18 forduló alatt.


11 Premier League-együttes szerződtetett új játékost klubrekordot jelentő átigazolási összegért az előző szezon befejezése óta. Az Arsenal (Mesut Özil), a Cardiff City (Gary Medel), a Crystal Palace (Dwight Gayle), a Norwich City (Ricky van Wolfswinkel), a Southampton (Dani Osvaldo), a Swansea City (Wilfried Bony), a Tottenham (Erik Lamela), a West Bromwich Albion (Stephane Sessegnon) és a West Ham United (Andy Carroll) után a múlt héten a Hull City és a Manchester United is beállt a költekezők sorába Nikica Jelavic, illetve Juan Mata szerződtetésével. Utóbbi összesen 37,1 millió fontjába került a manchesterieknek, ami a negyedik legnagyobb átigazolási összeg a Premier League történetében. Ennél többet csak Sergio Agüeróért (38 millió), Mesut Özilért (42,5 millió) és Fernando Torresért (50 millió) fizettek ki a szigetországban.


6. vereségét szenvedte el zsinórban hazai pályán a Rayo Vallecano a spanyol élvonalban (Rayo-Atlético 2-4), mindezt ráadásul úgy, hogy a csapat a hat találkozón összesen 21 gólt kapott. A madridiak korábban még sohasem produkáltak ilyen gyatra sorozatot a La Ligában, gyenge formájuknak köszönhetően vissza is csúsztak a tabella utolsó előtti helyére. Jobban sikerült a hétvége egy másik madridi együttes számára. A Real Madrid hazai pályán 2-0-ra verte a Granadát, így továbbra is csak egy pont a blancók lemaradása a listavezető Barcelona-Atlético Madrid párossal szemben. A királyiak manapság szenzációs formában futballoznak: utolsó tíz tétmeccsüket megnyerték, hálójuk pedig immáron 748 perce érintetlen.


Forrás: FIFA


(hb)

További cikkek a rovatban

Dübörgő londoniak, verhetetlen párizsiak, és a lehengerlő Borsócska

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

, hb

Feltörekvő tinik, könnyed triplák és egy bizarr sorozat vége

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább

Különleges gólok, lehengerlő csatárok és egy verhetetlen thai csapat

, hb

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

, focitipp.hu

Az öreg portás, az ügyeletes gólgyáros és a nagy visszatérő

Rekordok, statisztikák, érdekességek az elmúlt napokból.

Tovább